Spek en Eieren

Belgisch-Frans

Spek en Eieren
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, terras, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €4,5 tot €12,0
Hoofdgerecht €15,5 tot €20,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 09:00 tot 21:00
di van 09:00 tot 21:00
wo van 09:00 tot 21:00
do van 09:00 tot 21:00
vr van 09:00 tot 21:00
za gesloten
zo gesloten

Over Spek en Eieren

Werk aan het monument

Het populaire havencafé Spek en Eieren sloot twee jaar geleden, na vijftig jaar wel en wee, de deuren. Een Nederlandse havenindustrieel kocht het horecamonument, liet het gebouw wit schilderen en vormde het interieur van bruine kroeg om tot een heldere, eigentijdse brasserie. De glas-in-loodramen bleven, het houtwerk en de spartaanse muurbanken werden opgeschuurd. De muren werden wit geverfd, op de vloer kwamen zwarte tegels, de toog werd verplaatst en bestaat nu uit een L-vormig meubel beslagen met de zijpanelen van wijnkistjes. Vroeger kon je hier voor schappelijke prijzen uitgelezen bordeauxwijnen kiezen. Nu hangen de wijnen in houders als versiering tegen de muur. Aan de donkerhouten tafeltjes staan comfortabele met stof beklede zeteltjes.Wanneer ik er kom, is het te warm om buiten te eten. Ik loop het restaurant door de open deur binnen en word vriendelijk ontvangen. Er is ruimte zat, behalve twee mannen in hemdsmouwen en een achttal havenarbeiders in T-shirts en blauwe salopet, wat onwennig op hun chique stoeltjes, is het restaurant verlaten. De dienster geeft me een goede uitleg over de driegangenlunch (€15,50) en de suggesties. Ik bestel een glaasje kruidige witte viognier van het Argentijnse huis Las Moras. Naast klassiekers zoals spek en eieren (€6,50) en zesrib met gebroken pepersaus en frieten (€20,50) is de kaart uitgebreid met onder meer caesarsalade met kip, kappertjes en grana padano (€9,75), tomatensoep (€4), garnaalkroket (€11), lamskroon met mosterd en gratin (€18,75) en kabeljauw met spinazie en zachte aardappelen (€20).Als voorgerecht arriveert een goed vaste gamba (€12), gebakken in een flinterdun laagje tempura met een 'buideltjevan gerookte zalm gevuld met knapperige stukjes groenten, waaronder veel selder en ui, in een dillemarinade. De smaak is echter vlak, ik mis vooral in de groenten een frisse smaaktoets. Ik neem de zesrib als hoofdgerecht en vraag er een glaasje cabernet/syrah van Las Moras bij. Daarvoor wordt een nieuwe fles geopend. De wijn komt warm in mijn glas. Een alternatief is er niet, alle flessen hebben dezelfde temperatuur. De steak vraag ik medium gebakken. Ik krijg hem rood in plaats van roze op het bord. Hij mist sappigheid en is vrij stug. De saus van gebroken peper ontbeert pit. Alleen het slaatje en de frieten kunnen ermee door. Op de afrekening wordt de rode wijn niet gerekend, dat is maar goed ook. Een ijverige dienster die mijn kredietkaart ontvangt, telt de wijn er zonder overleg toch bij en laat mij het afschrift tekenen. Kinderziektes? Eerder flagrante fouten.

Gerechten missen kruiding en frisse smaaktoetsen. Productaankoop en gaartijden kunnen beter.

woord Marc Declercq
(16/08/2006)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Spek en Eieren

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Spek en Eieren

Polderdijkweg 8
2030 Antwerpen
Tel: 03/541.83.54

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden