Ter Vennen

Frans, Belgisch-Frans

Ter Vennen
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenFrans, Belgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie terras, tuin, eigen parking
Prijzen
Voorgerecht €12 tot €65
Hoofdgerecht €19 tot €45
Nagerecht €8 tot €14
American Express Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
za van 18:00 tot 21:30
zo van 12:00 tot 14:30

Over Ter Vennen

Restaurant Ter Vennen heeft in veertig jaar een stevige reputatie opgebouwd, een unicum in het restaurantwezen. Na een spijtig faillissement is deze zaak overgenomen. We zijn nieuwsgierig naar hoe de nieuwe eigenaars het er vanaf brengen. Dat vraagt om een bezoek! Ik zit samen met een collega en onze partners in het ruime, maar intimistische restaurant. De open haard maakt het gezellig. De kaart is sterk klassiek getint: gevulde aardappel met grijze garnalen (€19), rundcarpaccio met verse truffel (€25), gepocheerde zeetong 'Normande' (€45)... We drinken een glaasje cava (€7), op tafel verschijnen flinterdunne verse toastjes, groentepickles en rillettes. De bestelling wordt opgenomen, de vermelde zeebaars is niet meer voorradig, begrijpelijk als je met verse producten werkt. De wijnkaart is evenwichtig samengesteld. Ik geef de voorkeur aan de suggestiewijn 'Ter Vennen', dit is een mâcon-fuissé (€24). Een smaakvolle chardonnay met toetsen van groene kruiden, rijpe appel en mineralen. De dames' voorgerecht is een gevuld polder-bintje met handgepelde Zeebrugse garnalen en hollandaisesaus(€19). Zo lekker dat ze allebei met een broodje hun bord afwasklaar maken. De mannen proeven van de specialiteit van het huis, pomme royal 'Ter Vennen' (€24). De aardappel wordt begeleid door grijze garnalen, een sint-jakobsvrucht en gekookte zeekreeft. Ook hier zien we de hollandaisesaus terug, gelukkig is ze prima van smaak. De hoofdgerechten bestaan uit tweemaal gepocheerde kabeljauw op een bedje van verse spinazie, aardappelmousseline en blankebotersaus (€29). Een prachtige stuk kabeljauw - voor deze prijs mag dat wel -, afgewerkt met een fijne, lekkere saus, siert ons bord. Mijn collega proeft van een perfecte filet pur charolais, bleu-chaud gebakken (€26). De bordelaisesaus is wel iets te sterk gecorseerd, zodanig zelfs, dat de verse demi-glace wat bitter smaakt. Ikzelf proef van een vol-au-vent deluxe, bereid met Kalmthoutse hoevekip, kalfszwezerik, Parijse champignons en beukenzwammen (€22). Een fijne combinatie, klaargemaakt zoals het hoort. De verse frietjes maken het gerecht compleet. De tafel wordt afgeruimd en we krijgen de nagerechtenkaart aangeboden. We opteren voor de evergreens: dame blanche (€9) en crêpes suzette (€14) opgediend. Spijtig genoeg blijven de kruimels van onze broodjes tijdens het dessert op tafel liggen. In een restaurant van dit kaliber, stoort dat mij. Je betaalt een stevige prijs, daarvoor verwacht ik dat ook de service tot in de puntjes verzorgd is. Ook de nagerechten kunnen beter, de chocoladesaus Pierre Marcolini is een flauwe fondantchocoladesaus waarvan ik de indruk heb dat ze met te veel water of melk is aangelengd. Ook het flensje is zwak uitgevoerd. Waarom niet even aan tafel met een kannetje flamberen? Samengevat: het etentje was gezellig, de klassieke voor- en hoofdgerechten waren zeker in orde, maar de bediening was koel en kon beter worden afgewerkt.

'Oerklassieke, maar degelijke keuken'

woord Dirk De Schutter
(12/12/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Ter Vennen

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Ter Vennen

Merksemsebaan 278
2110 Wijnegem
Tel: 03/326.20.60

www.ter-vennen.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden