Moderato +

Italiaans

Moderato +
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenItaliaans
Prijzen
Voorgerecht €0,0 tot €0,0
Hoofdgerecht €12,0 tot €14,5
Nagerecht €6,0 tot €0,0
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
zo gesloten

Over Moderato +

Een taaie rakker

Een lezer tipte me het redelijk nieuwe pastarestaurant Moderato + aan de Oude Vaartplaats. 'Aan de Vogeltjesmarkt', benadrukte hij. Het is vijf maanden open en is het vervolg op het restaurant Moderato dat tien jaar lang op de Kipdorpvest huisde. Het is een gure, koude middag als ik er arriveer. Het duurt vrij lang voor mijn lichaamstemperatuur weer op peil is. Het is er frisjes. Ik hoor de motor van de dampkap draaien en vrees dat er via die weg veel warmte verloren gaat. De eetruimte is helder ingericht met in vrolijk groen en contrasterend donkerbruin geschilderde muren, blankhouten tafels en hedendaagse kunststoffen stoelen. De uitbater is in zijn keuken bezig, dus zoek ik zelf een plaats. Het is een eenmansbedrijf die middag: de uitbater ontvangt, kookt en bedient. De gerechten staan op twee borden in het Italiaans geschreven. De uitbater zorgt vrij snel voor verduidelijking. Hij vertelt uitgebreid wat er die middag voorhanden is. Dat is onder meer penne all'arrabbiata con speck (€12), tortellini ai gorgonzola e noci con gamberini (€14,50) en quadrone bicolore di manzo con pesto (€14). Het zijn acht gerechten in totaal. Ik stel vast dat het enkel hoofdgerechten zijn. De baas legt uit dat hij er alleen voor staat en de klanten snel wil bedienen. Ik had echter graag een voorgerecht en een hoofdgerecht, maar dat kan niet, enkel 's avonds. 'De porties zijn vrij groot', zegt de baas. Ik vraag hem of hij een voorgerecht in halve portie wil serveren. Maar dat kan ook niet. 'Wat doe ik met de andere portie', vraagt hij mij. 'Weggooien? Aan de kindjes geven? Begin maar met een gerecht en je zult dan wel zien', zegt hij bits. Ik heb zin om buiten te stappen, maar ik geef toe. Ik bestel een bord met mezzalune gigante alle funghi selvaggi (€12,50). De man gaat hoofdschuddend terug naar zijn keuken. Wat later arriveert hij met een bord waarop acht grote halvemaanvormige ravioli gevuld met een mengsel van paddenstoelen met bovenop een mix van gestoofde bospaddenstoelen en oesterzwammen. Het is inderdaad een grote portie. De paddenstoelen zijn smakelijk bereid en supervers. De pasta is echter niet lang genoeg gekookt. Er is een verschil tussen beetgaar en taai, voor mij is dit taai. Ik eet de paddenstoelen en de helft van de ravioli op en bestel een tweede bord. Ik vertel en passant wat ik van de pasta vind. De baas vertelt me dat hij ze altijd zo bereidt. De tweede bereiding is bocatine con manzo alle peperonata (€13). 'Ik heb de pasta een minuut langer gekookt', zegt de baas. Dat is attent van hem, maar dikkere pastaslierten zoals bocatine moet je nu eenmaal langer koken dan dunne zoals een ravioli. Er hoort een smakelijke saus bij van snippers, gekruid en gebakken, rundvlees en gesmolten paprika. Maar de pasta is opnieuw taai. Nu twijfel ik aan mezelf, maar ik heb al honderden Italiaanse restaurants bezocht, tientallen in het moederland zelf, en zelden heb ik ze zo op mijn bord gekregen. Lezers, ga proeven en bewijs me het tegendeel!

Prijsgunstige bereidingen, grote porties, maar stugge pasta.

woord Marc Declercq
(7/01/2009)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Moderato +

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Van Hoofstat - 6/06/15 10:50

Al verschillende een hapje gaan eten. Bediening steeds vriendelijk. Gerechten heerlijk! Gerechten worden aangepast aan kinderwens.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Moderato +

buurt: Historisch centrum
Oude Vaartplaats 12
2000 Antwerpen
Tel: 03/226.30.16

toon kaart


meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden