Brasserie 99b

Internationaal, Belgisch-Frans

Brasserie 99b
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenInternationaal, Belgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €7,5 tot €14,5
Hoofdgerecht €12,0 tot €23,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:00 tot 22:30
wo van 11:00 tot 22:30
do van 11:00 tot 22:30
vr van 11:00 tot 22:30
za van 11:00 tot 22:30
zo gesloten

Over Brasserie 99b

Aangebrand, en dan?

In Wilrijk vind je niet al te veel restaurants of brasseries. Vorig jaar in april heeft Brasserie 99b haar deuren geopend. Na een grondige renovatie van heel het pand is het vroegere bruincafé herrezen, je kunt er nu ook een kleine hap of een betere maaltijd komen eten. Zodra je binnenkomt, voel je je dadelijk in een retrosfeer. De prachtige houten vloer, de houten lambriseringen en moluren geven dit pand een apart kader. De groteske toog waar enkele tooghangers hun pintje drinken stoort zeker niet, dat hoort erbij. Spijtig genoeg mag er hier beperkt gerookt worden. De kaart is niet uitgebreid, maar wordt zeker goed gemaakt door de suggesties die op verscheidene krijtborden geafficheerd zijn. De dagschotel is witlof in de oven voor €12, een côte à l'os met tomaat en sla kan je krijgen voor €23, en voor kalfslever met ajuinsaus tel je €19 neer. Dit zijn redelijke forse prijzen om in een gerenoveerd bruincafé te zitten. We bekijken de kaart nog even en bestellen intussen twee glazen rode huiswijn, Les Jamelles, gemaakt van de Merlotdruif en €3,20 per glas. Een rode wijn die om niet veel aandacht vraagt. Ik bestel voor mezelf een rijkelijk gevulde vissoep (€8). Even later wordt ze samen met een kommetje getoast bruin brood en rouillesaus geserveerd. De soep is gloeiend warm en is gevuld met een scampi en naar alle waarschijnlijkheid reepjes tilapiafilet. Ze smaakt prima en de combinatie met het getoast brood en de pittige saus proeft aangenaam. Ik laat regelmatig mijn partner proeven, de soep wordt door ons beiden goedgekeurd. Na een perfecte wachttijd worden de hoofdgerechten op tafel geplaatst. Naast mij een tajine van tilapia met Provençaalse groenten, pasta en basilicum (€17,50). De tajine wordt van haar deksel bevrijd, en wat zien we? Een licht verbrand gerecht. Er is geen saus te bespeuren, die is totaal opgesmoord. De tilapiafilet die uit de diepvries komt, wat ook normaal is, is totaal droog gestoofd. De groenten die bovenaan bruin, ik zou durven zeggen zwartgeblakerd zijn, zouden een ratatouille moeten voorstellen. De groentemengeling is veel te sterk met Provençaalse kruiden afgesmaakt. Vanonder vind je dan nog spaghetti die natuurlijk te beetgaar is. Dit is gewoonweg onkunde van de kok, want het is zelfs niet druk. Er zijn maar twee tafeltjes bezet. Gelukkig heb ik iets anders besteld, gebakken lamskroontje met groentjes, een honingsaus en gratin (€21). Het bord is kunstig opgebouwd. Onderaan liggen de verschillende groenten: groene boontjes, peultjes, wortelen. Daarop een schepje gegratineerde aardappelen en twee degelijke lamskroontjes die mooi in elkaar verstrengeld zijn. In het midden steekt er een takje rozemarijn. Het gerecht proeft aangenaam. Het is geen hoogstaande keuken, maar dat hoeft ook niet altijd. Ik wil de lezer nog eens attent maken op het voordeel om regelmatig met twee te gaan eten. Je hebt dan meer dan één gerecht om een oordeel te vellen. Het nadeel is dan wel dat je ook voor het aangebrande gerecht betaalt.

Zwakke uitvoering van de gerechten Spontane bediening Bruincafé interieur

woord Dirk De Schutter
(23/01/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasserie 99b

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Brasserie 99b

Eglantierlaan 97
2610 Wilrijk
Tel: 03/297.43.42

toon kaart


meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden