Le Bord d'Eau - Noorderterras

Internationaal, Belgisch-Frans

Le Bord d'Eau - Noorderterras
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenInternationaal, Belgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie airco, terras, bar/lounge, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €7,5 tot €13,5
Hoofdgerecht €17,2 tot €20,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 22:00
di van 11:00 tot 22:00
wo van 11:00 tot 22:00
do van 11:00 tot 22:00
vr van 11:00 tot 22:00
za van 11:00 tot 23:00
zo van 11:00 tot 23:00

Over Le Bord d'Eau - Noorderterras

Langs de waterkant

Na een geslaagde carrière als profvoetballer stapte Nick Descamps meer dan tien jaar geleden in het horecaleven van Antwerpen. Dat hij ook in dit wereldje slaagt, bewijst hij volop, hij is eigenaar van De boer van tienen, Wappertien en Rubens Inn. Het is een zonnige februaridag en na een flinke wandeling zakken we tegen de avond af naar Le Bord d'Eau - Noorderterras, tevens een horecazaak dat naam en faam heeft in Antwerpen. Het is knus binnen, we mogen van de vriendelijke ober een tafeltje uitkiezen. We nemen een tafeltje bij het venster, van hieruit hebben we een mooi uitzicht op de Schelde. Gelegen aan de wandelpromenade is dit een schitterende locatie om met zijn tweeën romantisch te dineren. Het gezellige interieur en de sympathieke bediening vullen het geheel aan, het blijft afwachten wat de chef ons kan bieden. We beginnen alvast met een cava rosé als aperitief (€5) en bekijken rustig de kaart. Er prijken originele gerechten op zoals wortelsoep met gember, gegrilde scampi en pesto, carpaccio van tomaat met gebakken sint-jakobsvrucht, eiersalade en salsa verde als voorgerechten. We kiezen voor een mi-cuit van wilde zalm, aspergetempura en dille-yoghurtsaus (€11) en voor een salade met gerookte paling, rode biet, Granny Smith en limoenvinaigrette €10,50. Daarbij bestellen we een flesje Pouilly Fumé van 2005 (€12,50). Deze wijn is ronduit schitterend en perfect in balans met onze gerechten. De zalm wordt in dunne plakjes geserveerd die even onder de grill of in de oven gegaard zijn. Spijtig voor de zalm dat hij te gaar is, halfrauw is lekkerder. Waarom dan de benaming mi-cuit gebruiken? De groene asperges zijn met paneermeel bedekt en niet met tempurameel zoals ik verwacht had. Het gerecht blijft een verzorgd bord dat ondanks mijn opmerkingen smaakvol blijft. Het slaatje is nogal karig gevuld met gerookte paling. Ik vind meer grijze garnalen terug. De combinatie met de groene appel en het sausje is prima. De aangename bediening valt op. De ober is attent en blijft ons verwennen. Je wordt hier hartelijk ontvangen en in de watten gelegd. Als hoofdgerecht kan je kiezen uit drie vleesgerechten en drie visgerechten. Ook hier proeven we verrassende combinaties zoals gebraden eendenborst, bloemkoolpuree, jonge wortelen en portvijgenjus of gegrilde tonijn met rozemarijnpatatjes, kerstomaten, feta, mange-tout en extra vierge olijfolie. We kiezen resoluut allebei voor de zeebaars met preipuree, zure room, gelakte ham en vanille beurre-blanc (€19,50). We krijgen twee mooie filets op het vel gebakken met een aardappelpuree waar niet alleen prei maar ook stukjes courgette en aubergine zijn in verwerkt, lekker. De saus is een licht gebonden blanke botersaus die met vanille lichtzoet is afgesmaakt. Niet zo'n dagelijkse combinatie, maar gedurfd en origineel. Ik hou persoonlijk van zurige sausen bij vis. Voor mij een geslaagd dinertje dat prima scoort.

Stijlvolle brasserie met prima keuken.

woord Dirk De Schutter
(5/03/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le Bord d'Eau - Noorderterras

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Le Bord d'Eau - Noorderterras

buurt: Historisch centrum
Jordaenskaai 27
2000 Antwerpen
Tel: 03/290.08.57

www.noorderterras.be

toon kaart


meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden