't Zevende Genot

Internationaal

't Zevende Genot
© Johannes Vande Voorde
Kenmerken
KeukenInternationaal
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie terras, tuin, menu is beschikbaar in het Nederlands
Prijzen
Voorgerecht €8,2 tot €12,5
Hoofdgerecht €8,5 tot €21,0
Nagerecht €0,0 tot €0,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 15:00
di van 11:00 tot 15:00
wo van 11:00 tot 22:00
do van 11:00 tot 22:00
vr van 11:00 tot 22:00
za van 11:00 tot 22:00
zo gesloten

Over 't Zevende Genot

Onthaasten langs de 'Singel'

Het is lunchtijd en schuin tegenover het stedelijke zwembad Wezenberg bevindt zich bistro-restaurant 't Zevende Genot. Het is langs de drukke binnensingel van Antwerpen gelegen, maar toch is het hier redelijk rustig. Er is een ruime openbare parking ter beschikking en het terras, de gezellige eetkamers en achtertuin bieden veel mogelijkheden. We zetten ons in de achtertuin op stevige tuinstoeltjes. De kaart wordt aangereikt, maar gelukkig hebben we al bij het binnenkomen het suggestiebord bekeken. De kaart is zorgvuldig samengesteld. Verschillende klassiekers en nieuwigheden zoals carpaccio, scampi's, gambas, garnaal- en kaaskroketten passeren de revue. We vragen ondertussen naar een glas wijn en daar loopt het even mis, want ik krijg dadelijk een hele fles om te proeven. Later merk ik op dat er ook andere wijnen per glas te verkrijgen zijn. We hadden liever - zoals gevraagd - een glas gekregen en zo de gelegenheid gehad ook de andere wijnen eens te proeven. In ieder geval, de kelner is wel attent en presenteert de wijn zoals het hoort. We drinken een Sauvignon Blanc, vin de pays d'Oc, Terre Dieu 2006 (€16,90). Als huiswijn is hij in orde, maar ik vind hem toch wat prijzig in verhouding met de smaak. We kiezen beiden voor een verse dagsoep en vandaag is dat kervelsoep (€3,30). De soep is aangenaam van smaak, mooi frisgroen, echt fijn. Het verse Frans brood smaakt er heerlijk bij. De keuze van hoofdgerechten is ook ruim. Mijn partner kiest voor het kabeljauwhaasje, gemarineerd met limoen en munt in een zacht kervelsausje met rode rijst (€18,50). Er wordt een warm bord ingezet met een klein stukje kabeljauw waarvan de limoenpartjes mee in de oven zijn gezet. De vis is gaar en warm, het sausje heeft een fijne smaak, maar is wel wat stevig van structuur. De rijst ziet zo fluogroen dat een markeerstift er bij verbleekt. Dat vind ik een ware verschrikking. Waarom geen verse groene kruiden gebruiken in plaats van groene kleurstof? Al bij al is het gerecht wel aangenaam van smaak. Mijn bord bestaat uit een in thee gestoomde millefeuille van zalm, kruidige tomaat, basili-cumpesto en dadels, geserveerd met spinazierisotto (€21). De zalm is in lagen gelegd en ik vind tussen de zalm een gehele schijf ananas uit blik en enkele dadels. Deze combinatie vind ik niet zo geslaagd. De rijst is correct gegaard en samen met de spinazie prima op smaak gebracht. Ik zou van beide gerechten kunnen zeggen: dit is 'fusionkeukenzoals het niet hoort. We vragen nog de dessertenkaart, maar die bestaat niet. Ze hebben enkel roomijs ofwel een sabayon, that's all. We laten het hierbij en sluiten onze lunch bruusk af, enigszins door de ontgoocheling, anderzijds door de plotse regenval. Waarschijnlijk heeft deze zaak nog vele schoonheidsfoutjes, waar dringend iets aan moet gedaan worden.

Leuk om buiten te zitten. Vriendelijke bediening

woord Dirk De Schutter
(27/06/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over 't Zevende Genot

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over 't Zevende Genot

buurt: Middelheim
Desguinlei 30
2018 Antwerpen
Tel: 03/257.54.31

www.tzevendegenot.be

toon kaart


meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden