De Cocotte

Frans, Belgisch-Frans

De Cocotte
© Maité Thijssen
Kenmerken
KeukenFrans, Belgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras, tuin, eigen parking
Prijzen
Voorgerecht €10,50 tot €31
Hoofdgerecht €21 tot €48
Nagerecht €9 tot €12
American Express Bancontact Maaltijdcheques Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 22:00
di van 11:30 tot 22:00
wo van 11:30 tot 22:00
do van 11:30 tot 22:00
vr van 11:30 tot 22:00
za van 11:30 tot 23:00
zo van 11:30 tot 22:00

Over De Cocotte

In Aartselaar en wijde omgeving is De Cocotte een begrip. Het restaurant is gekend voor zijn eerlijke keuken en correcte bediening, maar ook voor het culinaire atelier Kokerij, waar hobbykoks in een aparte keuken annex eetruimte kookworkshops kunnen volgen. Het interieur van De Cocotte onderging zopas een grondige renovatie: meteen een goede reden voor een hernieuwde kennismaking.
We worden hartelijk onthaald met een aperitief van het huis: een glaasje cava, afgewerkt met een espuma van munt en limoen (€7,50). Aangenaam fris, met de juiste verhouding qua zuren. Het begeleidende hapje is een tartaar van kabeljauw met dille en een saffraanmayonaise als afwerking: een goede start. Op de kaart prijken culinaire klassiekers met een eigentijdse toets, naast een kreeft- en een marktmenu. Wij laten ons verleiden door de selectie gerechten uit het marktmenu (€35).
De wijnkaart in De Cocotte is uitgebreid, met suggesties per gerecht. De meeste wijnen kan je per glas bestellen. We kiezen een Oliver Zeter Chardonnay Trocken uit Duitsland (€9,50). Die smaakt naar geel fruit, is romig en geeft frisse zuren: topklasse.
Het voorgerecht, een gravad lax zalm, heeft meer weg van een tataki van zalm met dille. De vis is vers en ligt op een bedje van komkommer en tomaat, met een dressing op basis van mierikswortel en een stukje vers gebakken brood. Het gerechtje doet ons watertanden. Als tussengerecht verschijnt aan de overkant van de tafel een gazpacho met geitenkaasbolletjes. Ik neem genoegen met conchiglioni of pastaschelpen met zomertruffel. De gazpacho komt - hoe kan het ook anders - in een cocotte en wordt fris en smaakvol opgediend. Mijn pastaschelpen zijn gevuld met parmezaanse kaas en ricotta. De kelner werkt het bord aan tafel af met schaafsels zomertruffel, een heerlijke combinatie. Het begeleidende sausje maakt het helemaal af.
Ik duik opnieuw in de wijnkaart en laat mijn oog vallen op een Guidobono Barbera D'alba (€9,50), een rode wijn uit Piemonte die smaakt naar rijp fruit, vooral kersen en aardbeien. Het rijke aroma is grandioos.
Ons hoofdgerecht is een steak tartaar op Italiaanse wijze: drie grote nootjes gehakt rundvlees, afgewerkt met parmezaanse kaas, verse frietjes, een dressing op basis van sesamzaad en groene kruidencoulis. De porties zijn ruim, waardoor mijn partner op het einde moet passen. Als even later het nagerecht op tafel verschijnt - een brunoise van verschillende soorten meloen met een soepje van watermeloen en kokossorbet - kan ze zich toch niet beheersen. Het is een fris en waardig sluitstuk van een heerlijk avondje uit met een prima verhouding tussen prijs en kwaliteit. Waar voor je geld, noemen ze dat.

'Correcte keuken, attente bediening, matige prijzen'

woord Dirk De Schutter
(12/09/2012)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Cocotte

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Cocotte

Kleistraat 175
2630 Aartselaar
Tel: 03/887.56.85

www.decocotte.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden