Park West

Fusion, Belgisch-Frans

Park West
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenFusion, Belgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch, Bistrokeuken
Accommodatie airco, terras, tuin, bar/lounge, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €12,95 tot €19,95
Hoofdgerecht €16,5 tot €28,5
Nagerecht €0,0 tot €0,0
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 10:30 tot 23:00
di van 10:30 tot 23:00
wo van 10:30 tot 23:00
do van 10:30 tot 23:00
vr van 10:30 tot 23:00
za van 10:30 tot 23:00
zo van 10:30 tot 23:00
Keuken open van 11u30 tot 23u. Zondag is de keuken open tot 22u.

Over Park West

met het bestek op stal

Park West voorstellen is haast onbegonnen werk. Deze horecazaak is zeer mooi gelegen. Ze bestaat uit twee beschermde boerderijen, een daarvan is een 400 jaar oude herenboerderij waar feestzaal La Piazza in ondergebracht werd. De riante schuren doen dienst als brasserie en restaurant. Het is een rustige zondagavond, ideaal om te tafelen. De keurig geklede diensters en kelners doen hun werk. Het interieur is of course in hoevestijl. Het witte plafond staat in stil contrast met de chocoladebruine muren. De keurig gedekte tafels, inclusief roosje en kaarsverlichting, nodigen uit. De kaart biedt voldoende keuze: klassiekers, pasta's, salades... De wijnkaart is ruim samengesteld, ik mis alleen een keuze van wijnen per glas. Volgens de website zijn er een twaalftal, in de praktijk worden er maar vier aangeboden. We kiezen elk voor een glas wijn, een sauvignon blanc voor mijn partner en voor mezelf een cabernet sauvignon (€3,50 per glas). Ze zijn voortreffelijk. Als hapje krijgen we grijze garnaaltjes met een toets van guacamole. Verfrissend en lekker.
We moeten niet lang wachten op de voorgerechten. Tegenover mij verschijnt er sashimi van tonijn met wasabidressing, gembervinaigrette en sojasaus (€15,75). Het designbord is keurig afgewerkt. Er liggen vier plakjes rauwe tonijnfilet op, samen met drie glaasjes wasabitopping, eentje met een sterke sojasaus en een verfijnd gembersausje. Een streepje gemberchutney maakt dit gerecht compleet. Ik heb een torentje van scampi met guacomole besteld (€15,25). Ik vind een gekunsteld torentje terug waarop vijf prima gebakken scampi liggen. Ze worden enigszins in hun houding gehouden door een dun laagje guacamole. De fundamenten zijn een focaccia van zongedroogde tomaat. Vooraan is er een lijntje van pittige tomatenconfituur. Een bord waar de verschillende smaken mooi in harmonie zijn. Een aangename start. De bediening blijft opvallend keurig en stijlvol. We genieten van ons glaasje wijn terwijl de hoofdgerechten worden ingezet. Mijn partner heeft zin in mosselen in witte wijn (€23,50). Er wordt een klassiek mosselpotje op tafel geplaatst. Daarnaast een potje met mayonaisesaus, gebonden mosterddressing en verse frieten. De mosselen zijn voortreffelijk, er zijn voldoende groenten bij. Ik hou het op een klassieker, een filet pur van het Belgische blauw-wit ras met warme groenten, bearnaisesaus en natuurlijk ook verse frieten (€27,50). Het vlees is prima saignant gebakken. De structuur van het vlees is als die van het meest malse rundvlees. De begeleidende groenten bestaan uit courgette en verschillende paprikasoorten. Deze mengeling is uitstekend bereid. De bearnaisesaus is tevens een van de beste die ik in mijn culinair verleden heb geproefd. Als nagerecht krijg ik een mojito granité met een bolletje aardbeiensorbet (€7,50). We keren meer dan voldaan naar huis.

Prima prijs-kwaliteitverhouding. Eten in een huiselijk kader met een correcte bediening.

woord Dirk De Schutter
(8/10/2008)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Park West

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Park West

Rooiplein 6
2600 Berchem
Tel: 03/239.57.45

www.parkwest.be

toon kaart


meer Fusion

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden