Jerom

Belgisch-Frans

Jerom
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, terras, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €15 tot €23
Hoofdgerecht €22 tot €34
Nagerecht €8 tot €11
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
zo gesloten

Over Jerom

Filip De Pauw, bekend van zijn bistrokraam Le Verseau op de Antwerpse zaterdagmarkt, opende zijn eigen restaurant in een vertrouwd horecapand, een oude loods op het Zuid. Filip leerde het klappen van de zweep bij de beste restaurants van het land: Hertog Jan (Zedelgem), Horseele (Gent) en 't Zilte (Antwerpen), op dit moment samen goed voor 6 sterren. In de aanloop van zijn eigen restaurant werkte hij als keukenchef in het restaurant Les Jours boven het hotel Les Nuits in de Lange Gasthuisstraat. Bezoekers van de Antwerpse zaterdagmarkt kennen hem van zijn bistrokraam Le Verseau dat hij draaiende houdt. Het is zijn beste marketinginstrument en ook klantenlokker voor zijn eigen restaurant Jerom, dat een plek vond in een oude loods vlakbij het Museum voor Schone Kunsten. Terwijl zijn Italiaanse voorganger Galliano de grote ruimte vol tafels propte, laat hij er veel ruimte tussen. Dat komt de gezelligheid niet ten goede, maar wel de rust. Met de bediening ben ik alvast tevreden, de charmante jongen is bijzonder vriendelijk en attent. En ook het eten brengt mij in een vrolijke bui. Dat start met een elegante bereiding van gravad lax van zalm met zacht pittige wasabicrème, koolrabi en gepofte rijst afgewerkt met schijfjes koolrabi, waarop fijn gesnipperde gedroogde zeewier is gestrooid (€ 17). Het is fris en vol van smaak. Dan volgt een verfijnde bouillabaisse (€ 26) met krokant op het vel gebakken zalm en roodbaars, kabeljauw, grijze garnalen en mosselen, beetgare venkel en een romige bisque met voldoende diepgang. Getoaste broodreepjes met een zacht gekruide roux ontbreken niet. Filip De Pauw kent zijn Antwerpse pappenheimers en weet waarmee hij ze kan plezieren: met klassieke, goed gemaakte bereidingen met een licht creatieve toets.

woord Marc Declercq
(2/12/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Jerom

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Jerom

buurt: Het Zuid
Graaf van Egmontstraat 6
2000 ANTWERPEN
Tel: 0487/70.70.70

www.restaurantjerom.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden