De Pistache

Internationaal, Wereldkeuken

De Pistache
Kenmerken
KeukenInternationaal, Wereldkeuken
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras, tuin, brunch, bar/lounge, eigen parking
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €13,50 tot €18
Hoofdgerecht €17,50 tot €29,50
Nagerecht €7,50 tot €12,50
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 17:30 tot 22:00
zo van 12:00 tot 00:00 en van 00:00 tot 22:00

Over De Pistache

Dimitri Stouraitis van Bistro Grand-Mère heeft zakelijk afscheid genomen van zijn zakenpartner en vond het tijd om ook de naam van zijn restaurant te veranderen. De Pistache werd geboren en vormt nu een trendy restaurant met vooral zuiders getinte gerechten. De villa is sfeervol verlicht, langs een zijde bevindt zich The Box, een plaats voor feesten, events, teambuilding en workshops. Ik betreed de andere zijde en zie een aangenaam en gezellig verlicht restaurant met een mooi zomerterras. Onze jassen moeten we zelf weghangen en ook ons tafeltje mogen we zelf kiezen, iets attenter mag wel. We krijgen de kaart aangereikt en bestellen een Filliers-gin (€ 12), die heerlijk fruitig smaakt. De keuze van de gerechten is mediterraans gericht, starten kan met tapas, enkele klassiekers of vernieuwde gerechten. Je kan ook gaan voor menu Puur Pistache aan € 34 of een Business Lunch aan € 19,50. We maken onze keuze en bestellen een glaasje Montes Alpha Chardonnay (€ 8,80 per glas), een stevige en complexe witte wijn uit Chili. Mijn partner start met chipirones (€ 15). De kleine inktvisjes liggen bijna in het bord te spartelen, de groene kruiden en knoflook vormen samen met de inktvisjes een heerlijk gerecht. Ik proef van een bio roerei-kavurma (€ 16,50). Het roereitje is vermengd met kleine stukjes vlees. De portie komt redelijk pover over, tenslotte betaal je er wel voldoende voor. Na een correcte wachttijd worden de hoofdgerechten geserveerd. Mijn partner proeft van een gegrilde zeebaars met gekonfijte tomaatjes en een kruidenpuree met olijfolie (€ 23,50). Een gerecht dat zomers smaakt, de uitvoering kan beter scoren. Voor mij staat een Puur Pistache-gerecht, risotto met scampi, chorizo en erwten (€ 21). Een fijn gerecht waarbij de bereiding van de risotto zeker tot zijn recht komt, hier hebben ze niet op een scampi gekeken. Een aangenaam avondje uit, zonder meer.

Mediterraanse keuken met correcte maar afstandelijke bediening

woord Dirk De Schutter
(10/02/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Pistache

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Pistache

Kleistraat 175
2630 AARTSELAAR
Tel: 03/887.56.85

www.depistache.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden