Bia Mara

Internationaal

Bia Mara
Kenmerken
KeukenInternationaal
SpecialiteitVis
Prijzen
Voorgerecht €3,50 tot €8
Hoofdgerecht €11 tot €12
Nagerecht € tot €
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 15:00 en van 17:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 17:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 17:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over Bia Mara

Na Brussel en Londen installeren de Ieren achter Bia Mara een fish&chips-restaurant in het toeristische hart van Antwerpen. Ze scoren met lage prijzen en een doordacht concept.Simon Whiteside en Barry Wallace zijn twee creatieve Ieren die van fish & chips hun beroep hebben gemaakt. Na een kort avontuur in Dublin startten ze in Brussel met hun eerste Bia Mara (Keltisch voor vis en schaaldieren), daarna trokken ze naar Londen en nu is Antwerpen aan de beurt. Fish & Chips vind je in Angelsaksische landen meestal in eenvoudige eettenten. En dat is hier, ondanks de statige eetruimte, niet anders. De eigenaars kiezen voor seizoensgebonden vis met keuze uit twee tempurabereidingen (€ 12) en zes bereidingen - waarvan twee met kip - die in panko (Japans broodkruim) zijn gewenteld, al dan niet gearomatiseerd met kruiden (€ 10 en € 11). Daar kan je sausjes aan toevoegen (€ 1) en enkele kleine groentebereidingen (€ 3,50 en € 4). We kiezen enkele gerechten van de eentalig Engelse kaart geholpen door de Engels-Nederlandse bediening. De krokante bereidingen worden in papier in houten bakjes geserveerd. De sausjes komen in papieren bekertjes. Als hapje vooraf krijgen we reuzengarnalen waarvan de smaak gedomineerd wordt door de krokante korst van panko met sesam (€ 8). De saus van gepekelde gember geeft fraîcheur aan het plompe gerecht. Vervolgens zeebaars die net iets te weinig gegaard is (€ 12) in een luchtige maar vrij vette tempura. Het uniforme garnituur van krokant gebakken aardappelschijfjes gekruid met zeewierzout is erg geslaagd. De saus met look en truffel is mooi evenwichtig. Als afsluiter komen er twee kleine kabeljauwfilets in een kruidige, Jamaicaanse pankokorst met uitstekende chipotle saus (€ 11). Het flauwe, waterachtige slaatje met zeekraal en komkommer (€ 4) is om snel te vergeten. Dit is eten om een fond te leggen voor een avondje uit of snel en betrekkelijk goedkoop de honger te stillen.

woord Marc Declercq
(10/02/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bia Mara

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Bia Mara

buurt: Historisch centrum
Maalderijstraat 1
2000 ANTWERPEN (2000)

www.biamara.com

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden