De Natie

Belgisch

De Natie
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie airco, terras, bar/lounge, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €5,80 tot €15,50
Hoofdgerecht €16,50 tot €25,50
Nagerecht €8 tot €9
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 23:00
di van 11:00 tot 23:00
wo van 11:00 tot 23:00
do van 11:00 tot 23:00
vr van 11:00 tot 23:00
za van 17:00 tot 23:00
zo gesloten

Over De Natie

De Natie heeft nieuwe uitbaters. Het tot restaurant heringerichte pakhuis van de Valkeniers Natie heeft alles mee. Behalve evenwicht in de keuken. De Natie opende begin 2013 op een moment dat de expansie van Park Spoor Noord en de buurt ten noorden van het Sint-Jansplein in volle ontwikkeling was. Wellicht nog iets te vroeg voor de toenmalige uitbaters, want een constante klantenstroom bleef uit. Nu is de zaak in handen van een jong koppel, Thomas Smets en Charlotte Peeters, die met veel enthousiasme aan de slag gaan. Het indrukwekkende pand herbergt zowel een nostalgisch ingericht café als een restaurant, die met een gordijn van elkaar gescheiden zijn. Het overdekte terras op de binnenplaats is een extra voor warme dagen. Charlotte is een spontane vrouw die het haar klanten naar de zin wil maken. Maar ze moet nog schaven aan een aantal vaardigheden, zoals wijnkennis. De kaart is samengesteld met de lievelingen van de volkse keuken: vol au vent (€ 19), rundstoverij (€ 19), karnemelkstampers met grijze garnalen (€ 23), tomaat garnaal (€ 14,5) of sliptong met tartaar (€ 25,5). Over de beproefde combinatie van rode biet met zure room en pekelharing (€ 12,5) ben ik snel uitverteld. Het azijnzuur domineert in de haring, de olie drijft in het gerecht en het garnituur van waterkers is niet vers. Enkel de rode biet en de schijfjes chioggiabiet overleven het geweld. Dat de chef van stevig houdt, verraadt ook zijn volgende gerecht: een royale portie varkensnek (€ 22) waarvan het goed gegaarde vlees in draadjes uit elkaar valt. Hij serveert er een romige mousseline bij, gebakken overdadig gekruide bloemkool en een evenwichtige combinatie van rauw gemarineerde bloemkool met citroenrasp en beurre noisette. Als je klassiekers wil brengen, dan zijn het de details die het onderscheid maken. Dat vergt aandacht en daar ontbreekt het hier voorlopig nog aan.

woord Marc Declercq
(29/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Natie

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

Wendy - 8/06/16 11:59

Prachtige locatie en zeer aangename inrichting, ontzettend vriendelijke bediening, keuken was echter een tikkeltje teleurstellend tov de prijs.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over De Natie

buurt: Antwerpen-Noord
Van de Wervestraat 18
2060 ANTWERPEN (2060)
Tel: 03/296.76.10

www.denatie.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden