DIM

Japans, Frans

DIM
Kenmerken
KeukenJapans, Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €5 tot €12
Hoofdgerecht €12 tot €45
Nagerecht €12 tot €15
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30

Over DIM

De jonge chef Dimitri Proost heeft in het eensterrenrestaurant 't Fornuis zijn klassiekers geleerd. Nadien heeft hij zich gespecialiseerd in de Japanse keuken in restaurant Yamazato in Amsterdam. Ook in Londen heeft hij veel inspiratie opgedaan. Nu doet hij het kleinschalig (max. 16 personen) in 'zijn' restaurant Dim. Omdat ik een echte fan ben van de Japanse keuken, ben ik erg benieuwd naar wat hij op het bord zal serveren. We starten met een heerlijke frisse sake Sakata (€ 8), hierbij komt een schaaltje warme Japanse Edamamebonen bestrooid met grof zeezout. Van aan de toog of aan een van de tafeltjes kijk je toe hoe Dimitri zijn technieken beheerst. We krijgen een joviale uitleg over hoe we onze maaltijd kunnen samenstellen: eerst enkele 'starters' om nadien zelf je menu op te bouwen, aangenaam om uit te zoeken. We beginnen met Wagyu pastrami (€ 12). Mals, mooi gemarmerd vlees dat een uitstekende smaakverhouding pekel en lichtgerookt heeft. Nadien proeven we van twee soorten sushi, Hamachi (€ 10) en makreel (€ 9). De rijst is lauw, perfect gedaan! De verse visplakjes springen bijna van de rijst. Als bijgerecht wordt er gelakte aubergines (€ 8) geserveerd. Deze zijn bereid om duimen en vingers bij af te likken: rauw versneden, even gefrituurd en nadien lichtjes gekarameliseerd in een lichte stroop, ze smaken als boter... Ik bestel intussen twee glazen Wiltinger Riesling Trocken 2013 (€ 7), een heerlijke, aangename wijn. We proeven verder van carpaccio van zeebaars, wasabi, gember en vooral de sesamolie die de heerlijke smaak geeft, dit is top. Nu komen er twee gerechten van de suggestie, een crispy octopus met groene chilisaus (€ 20) en gefruite soft shell crab met een gerookte dipsaus (€ 22). Hier zijn geen woorden voor, dit moet je proeven, knapperig en zacht, met overheerlijke smaken die je overvallen. Ik bestel nog een glas rode wijn, Gran Cerdo 2014 (€ 6). Een echte tempranillo uit de Riojastreek, ik proef veel rood fruit. We eindigen onze culinaire reis met crispy duck (€ 18). De pompelmoes, pijnboompitten en een zomers slaatje worden op het laatste ogenblik met de krokante eend vermengd en aantrekkelijk geserveerd. We sluiten af met een espresso, een brownie met olijfolie en grof zeezout (€ 15). Nog vergeten... Een heerlijke crème brûlée maakt van dit dinertje een onvergetelijke culinaire avond.

Toprestaurant met pure Japanse smaken en joviale bediening

woord Dirk De Schutter
(7/09/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over DIM

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

arthur - 5/10/17 12:41

dit restaurant heeft nu andere ligging, op vrijdagmarkt, zeer duidelijk herkenbaar aan moderne petroleum blauwe gevel. Het is nu modern en strak ingericht, gelukkig is de kwaliteit van het eten gebleven, ik durf zeggen: nog beter nu !Zeer verrassende combinaties, een beetje Franse keuken maar met veel Japanse invloeden, super lekker en licht; Top team ! Proficiat

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over DIM

buurt: Historisch centrum
Leeuwenstraat 1
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 03/226.26.70

www.dimdining.be

meer Japans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden