Diverso/Mescolare

Italiaans

Diverso/Mescolare
Kenmerken
KeukenItaliaans
Accommodatie terras, bar/lounge, aangepast voor andersvaliden
Prijzen
Voorgerecht €16 tot €22
Hoofdgerecht €20 tot €32
Nagerecht €9 tot €12
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
do van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
vr van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
za van 18:00 tot 21:00
zo gesloten

Over Diverso/Mescolare

Afgelopen zomer pakten de eigenaars van restaurant Diverso uit met een compleet nieuw concept in Westerlo, een Italian styled bar. Aan de marmeren toog van Mescolare smul je van fingerfood zoals risottoballetjes (€ 5) en minicalzones met tomaat en buffelmozzarella (€ 6), deel je een melanzana alla Parmigiana (€ 12) of bestel je een bord spaghetti vongole voor jezelf (€ 20). Perfect voor gasten zoals wij die graag aperitieven en aansluitend de coole stenen trap naar boven klauteren richting restaurant Diverso (er is ook een lift!). Maar evengoed een must do voor collega's en vrienden die na het werk het weekend alvast met creatieve cocktails en een uitgebreide waaier aan wijnen willen inzetten. Eros Tomassetti en Liesbeth Theyskens zijn heer en (bijzonder vriendelijke) meesteres boven in hun modern Italiaans restaurant. De sfeervolle bar met enkele tafeltjes van Mescolare ligt in handen van een piepjonge barman. De toewijding waarmee hij mijn White Venetian (€ 12) bereidt is een verademing in een wereld vol flitsende kunstjes. De Italiaans geïnspireerde cocktail op basis van limoncello, yoghurt en honing smaakt fris, fruitig, maar niet te zoet en heeft de nodige zuren. Net zoals het glaasje Ayala champagne (€ 11) wordt het drankje in een stijlvolle coupe geschonken. Hier wil je best gezien worden. Boven maakt de gezellige speakeasysfeer plaats voor licht en ruimte. Terwijl de charmante bediening ons in de watten legt, kijken we regelrecht de keuken in waar Tomassetti zich ontfermt over sardienen met gegratineerde penne die verrassend opgevuld zijn met ricotta (€ 20) en verse ravioli van langoest en kingkrab (€ 24). Deze laatste is sappig met toch nog een beet en ook het krokante zouten korstje van de sardienen smaakt lekker af tegen de kaas. Het Iberico-varkensvlees van het hoofdgerecht is sappig en vult het bord. De zachte pickles gaat er heerlijk bij en wordt verder op gesopt met een iets te zware aardappelkroket van mozzarella en ham (€ 30). De kalfszwezeriken zijn krokant gebakken en mals vanbinnen en gaan gepaard met een smeuïge puree van morieljes (€ 32). Dit is geen complexe, maar wel een smakelijke keuken waar je een erg gevulde avond te wachten staat.

woord Marlies Beckers
(7/09/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Diverso/Mescolare

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Diverso/Mescolare

Grote Markt 26
2260 WESTERLO
Tel: 0498/21.42.89

www.diverso.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden