Burchthoeve 't Withof

Belgisch-Frans, Frans

Burchthoeve 't Withof
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras, tuin, eigen parking
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €16 tot €21
Hoofdgerecht €24 tot €34
Nagerecht €7 tot €11
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:30
zo gesloten

Over Burchthoeve 't Withof

Een locatie in een 15de-eeuws kader blijft uniek. De imposante poort van de monumentale burchthoeve trekt mij aan als een magneet. Sinds kort kan je hier ook tafelen. Ik ben benieuwd naar wat de jonge chef op mijn bord zal presenteren. De herfst heeft zijn intrede gemaakt, ik rij de imposante poort van burchthoeve 't Withof binnen. Sinds eind juni kan je hier tafelen en feesten. We worden vriendelijk ontvangen, onze jassen worden aangenomen en we mogen een tafeltje kiezen. Waar wij zitten is de verlichting sfeervol, aan verschillende andere tafels is de verlichting eerder ongezellig en te fel. Mijn algemene indruk van het interieur is minder: klassieke en moderne stijlen wisselen zich te veel af. De kaart is correct samengesteld, verscheidene gerechten uit de klassieke keuken krijgen een nieuwe toets. Ook de prijzen verrassen mij in positieve zin. We maken onze keuze en nemen wijnen per glas, een witte Albarino en een rode Montsant (€ 4 per glas). De twee wijnen zijn prima op temperatuur en geven een smaakvolle afdronk. We starten met een hapje, een compote van appel en peer met witte en zwarte bloedpens. Mijn partner proeft van voorgerecht King Crab met gesmolten citrusboter en kruidensla (€ 20). Een mooie portie krab, de smaak komt goed tot zijn recht. Voor mij staan gebakken kalfszwezeriken met kroketjes van polenta en een crème van morieltjes (€ 21). De crème komt vettig over, volgens mij werd ze te warm gemaakt waardoor het vet vrijkomt, maar de smaken zitten goed. De zwezeriken zijn lekker krokant, net als de polenta. Ik bestel dezelfde wijn, we wisselen enkel van kleur. De hoofdgerechten worden ingezet met tegenover mij gevulde parelhoen omwikkeld met Serranoham, gevuld met witte en zwarte pensen. De begeleidende groenten zijn gebakken aubergines, pastinaak, kleine uitjes met een leuke bereiding van aardappelen. Ook de presentatie mag er zijn. (€ 26). De borden zijn gloeiend heet, het gerecht wordt gesmaakt. Ik proef van tarbotfilet uit de Noordzee met gebakken witloof en koolrabi, hier wordt een heerlijke mousselinesaus bij geserveerd (€ 34). De bediening blijft afstandelijk, maar vriendelijk en correct. We eindigen met een espresso en krijgen er huisgemaakte versnaperingen bij. Dit was feesten vòòr de feesten, laat Kerstmis en Nieuwjaar maar komen!

Een unieke hoeve met verzorgde gerechten en correcte bediening

woord Dirk De Schutter
(7/12/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Burchthoeve 't Withof

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  5/5

 
  5/5

Wilfried patroons - 13/10/17 12:34

Vriendelijk onthaal. Uiterst verzorgde schotels,professioneel becommentarieerd door de gastvrouw. Aangenaam en warm kader. Een vast adres.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Van opstal - 8/09/17 20:33

Super lekker eten, topkader, vriendelijke bediening

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Kris Stappers - 12/12/16 22:40

Ik kom zeer vaak naar Het Withof voor zakenlunches. Een echte aanrader. Het tafelgebeuren is zo perfect dat het niet anders kan dan dat mijn tafelgenoten er blij van worden. Wat de zakelijke kant van het tafelen sterk bevorderd in mijn voordeel. De rustige en serene sfeer versterken het "in de watten gelegd worden" effect dat ik wil bereiken bij mijn tafelgenoten. Zeer vaak wordt ik gefeliciteerd met de keuze van restaurant. Zoals Dirk De Schutter ook aanhaalde in zijn recensie van 7/12/16, is de rekening een aangename positieve verrassing die nog positiever wordt wanneer mijn tafelgenoten zaken willen doen! Dit is zeer vaak het geval. Ik ben zeer blij Het Withof gevonden te hebben.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Burchthoeve 't Withof

Oelegemsesteenweg 12
2160 WOMMELGEM
Tel: 03/354.14.30

www.hetwithof.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden