Velvet Lounge

Fusion, Frans

Velvet Lounge
Kenmerken
KeukenFusion, Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, bar/lounge
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €15 tot €21
Hoofdgerecht €24 tot €33
Nagerecht €12 tot €12
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo gesloten
do van 18:30 tot 22:30
vr van 18:30 tot 22:30
za van 18:30 tot 22:30
zo gesloten

Over Velvet Lounge

De 'oude' Velvet Lounge had iets magisch, een trendy restaurant/bar dat door een publiek boven de veertig erg geapprecieerd werd. Na het sluiten van deze zaak is het enkele jaren stil geweest, maar de hoop dat Velvet Lounge op een nieuwe locatie zou openen was voor velen groot. Eindelijk is het zover, in hetzelfde gebouw waar The Shop en Roxy gevestigd zijn, is Velvet Lounge herrezen. Ik ben nieuwsgierig of de eigenaars het hier opnieuw kunnen waarmaken. Vandaag speel ik bijna een thuismatch, want ik ga eten in de 'nieuwe' Velvet Lounge op het Eilandje. Het oorspronkelijke scheepsgebouw, een architecturale parel, werd omgebouwd tot een trendy evenementenhal, dancing, cosmopolitan bar en restaurant. Het restaurant heeft een stijlvolle look met roodfluwelen zeteltjes, gedempt licht, rode zware gordijnen, loungemuziek zoals we al gewoon waren en kelners die in zwarte outfit correct hun gasten verwelkomen. We krijgen een tafeltje met zicht op het mooi verlichte Havenhuis. De vriendelijke kelner brengt ons Jakob's Creek-bubbels (€ 7 per glas). Ik bekijk de kaart en vind redelijk wat vegetarische gerechten terug, ook bij de andere gerechten wordt de gezonde keuken erg gepromoot. Na lang beraad maken we onze keuze, intussen proeven we van een huisgemaakte hummus, afgewerkt met sesamzaadjes en een fijne olie. Mijn partner proeft van een trio van krab (€ 21). Dit bestaat uit een dimsum, een tartaar afgewerkt met aardappel en avocado en een kroket die meer naar kaas dan naar krab smaakt. Ik proef van een quinoasalade met gekonfijte tomaat en komkommer, een kruidig slaatje, tandoori koningsgarnalen en yoghurtdressing (€ 17). De presentatie is hier in orde, de verborgen garnalen geven enkel hun staartje prijs. De smaken zitten goed. We drinken hierbij een glas Pinot Grigio Sartori (€ 8 per glas). De wijn is 100% Pinot Grigio, een uitstekende wijn bij onze gerechten. Na een correcte wachttijd worden de hoofdgerechten ingezet: naast mij lijngevangen kabeljauwfilet, geplette aardappel met erwten en tomaat, babybroccoli, zacht rode curry en gebakken gyoza van garnaal (€ 33). Lekker vers, enkel het totaal van het gerecht mist ballen door de te weinig uitgesproken smaken. Ik proef van zeebaarsfilet met risotto van woudchampignons, chorizo-olie, bruschetta met gerookte tomatenpesto en een zilte salade met citroen (€ 33). Hier zit alles perfect in elkaar, de smeuïge rijst, de pittige pesto, een uitstekend gerecht. Om af te sluiten proeven we samen van een warme Pastel de nata met kaneelroomijs en millefeuille van appel met hoeveboter en zeezout (€ 12). Ook weer correcte smaken, al kan de presentatie wel verfijnder. Toch hebben we lekker getafeld in een relaxte sfeer met uitstekende loungemuziek en een vriendelijke en attente bediening.

Uniek verzorgd interieur, correcte bediening en vernieuwde wereldkeuken

woord Dirk De Schutter
(7/12/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Velvet Lounge

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Velvet Lounge

buurt: Het Eilandje
Rijnkaai 2/101
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 03/246.60.60

www.velvetlounge.be

meer Fusion

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden