Biestro H-Eat

Belgisch-Frans, Fusion

Biestro H-Eat
© RV
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Fusion
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Menu's aan € 14,10 en € 42,10.
Voorgerecht €11,90 tot €22,10
Hoofdgerecht €14,90 tot €26,30
Nagerecht €5,40 tot €13,50
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Biestro H-Eat

Wat vroeger het legendarische eethuis/frituur van Dikke Willy was, is nu een heuse biestro geworden. De gekke spelling moet duidelijk maken dat er naast klassiekers ook hippere interpretaties op het menu staan. In de keuken staan twee koks die elkaars tegenpolen zijn, maar samen tot unieke combinaties komen. Zowel de gevel als de binnenmuren en plafond zijn deels met verweerd hout bekleed, wat zorgt voor een warm huiskamergevoel en ook de aangename verlichting doet zijn werk. In de halfopen keuken zijn koks Koen en Glenn druk in de weer. De tafels zijn netjes met een tafelloper gedekt. Gastvrouw Ellen weet op haar beurt hoe ze gasten met klasse moet aanpakken. We starten met het aperitief van het huis, H-eat in on (€ 8,20), een frisse cocktail van Aperol, pompelmoes en cava. De kaart is keurig samengesteld, de namen van de gerechten zijn inventief en maken me benieuwd. We maken onze keuze en selecteren een glaasje witte wijn, Ramon Bilbao verdejo uit Spanje(€ 4,30) en een glas rode Barbera d'Alba uit Italië (€ 7,90). Twee wijnen met een prachtige afdronk. Daar komen onze voorgerechten al: een belle-de-fontenay-aardappel met handgepelde grijze garnalen, een gepocheerd eitje, kruidensabayon en jus van langoustines (€ 17,60). Een hemelse bereiding, de harmonie van smaken is top! Ik krijg een Thais slaatje van sneetjes rund met rode ui, Thaise basilicum, munt, komkommer, wortel(€ 13,20). Het gerecht wordt in een mooi kommetje geserveerd, maar nog belangrijker: de smaken zijn helemaal authentiek. De jus met vissaus en sojasaus is zo lekker dat je haar zou opdrinken. Na een mooie pauze volgt voor mijn vrouw een grote bowl met waterzooi van koolvis en grijze garnalen, met knapperige sluimerwten, wortelen, lente-ui en aardappelbolletjes (€19,90). Op mijn bord ligt gebakken zeebaarsfilet met verse tomaat, kappertjes, basilicumolie en zuiderse groenten (€ 19,90). Een klassieker met een originele touch. We bezwijken voor één nagerecht om te delen: een mousse van hazelnootchocolade, consommé van sintsnoepjes, anijsblaadjes en krokant van eiwitschuim (€ 7,60). Een heerlijke afsluiter om met een zoet gevoelnaar huis keren. Deze zaak mag op ons lijstje met toppers.

Huiselijke bistro met originele touch

woord Dirk De Schutter
(22/02/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Biestro H-Eat

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Biestro H-Eat

Hingenesteenweg 48
2880 BORNEM
Tel: 03/501.30.01

www.h-eat.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden