Nathan

Frans, Belgisch-Frans

Nathan
© RV
Kenmerken
KeukenFrans, Belgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €menu's aan €30 - €46 - €56 - €66
Voorgerecht €18 tot €29
Hoofdgerecht €28 tot €36
Nagerecht €12 tot €15
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
za van 18:30 tot 21:30
zo gesloten

Over Nathan

De jonge kok Nathan Van Echelpoel heeft na enkele culinaire ervaringen in de keukens van onder andere Dôme, De Pastorale, L'épicerie du Cirque en Hof van Cleve zijn eigen restaurant in het centrum van Antwerpen geopend. Er wordt gefluisterd dat dit het nieuwe sterrenrestaurant van Antwerpen wordt. Vier maanden na de opening stappen we binnen om te kijken of de geruchten terecht zijn. Het restaurant ligt vlakbij het oude stadscentrum. Gastvrouw Eva ontvangt ons vriendelijk en neemt meteen onze jassen aan. Het interieur is strak, de tafels zijn netjes gedekt, maar ogen wat kaal zonder tafellaken of lopertje - of zijn we nu conservatief? Achteraan bevindt zich een halfopen keuken en er zijn enkele zitplaatsen aan de toog. We krijgen de kaart, de menukeuze gebeurt op basis van het aantal gangen. Prijzen variëren van € 30 voor de lunch tot € 46 voor 4 gangen, € 56 voor 5 gangen en € 66 voor 6 gangen. Je kan ook à la carte eten, maar dan betaal je wel een stuk meer. We kiezen voor het menu van zes gangen met aangepaste wijnen, maar wel in de BOB-formule, kleine glaasjes, dus (€ 19). Het aperitief is een sekt uit het Duitse Raumland met pinot noir en chardonnay(€ 10). Een prima start samen met de hapjes: structuren van rode biet en navarin van fazant met een pastinaakschuim. De toon is gezet voor een culinaire beleving. Het eerste gerecht is gerookte palingfilet met een bijbehorende crème, avocado en een vinaigrette van ponzu. Een overheerlijk bordje om naar te kijken, maar ook om te degusteren. Als tweede gerecht krijgen we pladijsfilet, mooi zacht gegaard, gecombineerd met bimi (soort broccoli), structuren van raapjes, afgewerkt met peterselie-olie en postelein. Een zalig gerecht! Dan volgen gebakken sint-jakobsvruchten met aardpeer en waterkers, vers en als coulis. Opnieuw een schilderijtje van een bord en een weergaloze smaakbom. Als hoofdgerecht krijgen we gebakken hertenfilet met boerenkool, gekonfijte sjalot en dauphine-aardappelen. Een bord dat door zijn eenvoud hoog scoort en wonderwel samengaat met de rode wijn. Want terwijl wij genieten zorgt de jonge sommelier voor perfecte wijnen met de nodige uitleg erbij, top! Afsluiten doen we met twee nagerechten: eerst een sorbet van mandarijnen, witte chocolade, mascarpone, citrus-afrikaantjes en rietsuiker. En als tweede nagerecht een gepocheerde peer met coulis, roomijs en chocoladestructuren. Mocht je nog twijfelen: er is een nieuwe sterrenzaak in town.

Er is een nieuwe sterrenzaak in town

woord Dirk De Schutter
(22/02/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Nathan

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  4/5

 
  5/5

dries roelens - 26/05/17 16:37

nathan is zonder enige twijfel op dit moment het restaurant dat de meest gedurfde keuzes maakt , de prijzen zijn correct, de wijnkaart is uitstekend, een eenvoudig decor, maar alles ligt op het bord, zoals het moet.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

vincent van de vloet - 24/04/17 16:36

Carla Carla Carla, zever zever gezever...

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Carla - 10/03/17 0:32

Sorry Dirk, je bent een toffe pee, maar hier ga je de mist in. Nathan is goed bezig, maar voor dit geld zijn er heel wat andere locaties op hoger niveau. Ook in Antwerpen. Te veel gedoseerde Duitse schuimwijn als aperitief, keuken is te braaf en in verhouding veel te duur. Met de referenties die hij heeft, mag Nathan wat gedurfder uit de kast komen. De volgende Antwerpse ster zal Ardent zijn, kwaliteit / prijs-ratio onklopbaar! Nathan is goed op weg en er zit potentieel in, maar 5 sterren is fel overdreven. Een beetje kritischer zijn mag Dirk! ;-/

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Nathan

buurt: Historisch centrum
Lange Koepoortstraat 13
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 03/284.28.13

www.restaurant-nathan.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden