Toque Tok

Belgisch

Toque Tok
© RV
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie airco, terras, bar/lounge, kindvriendelijk
Mogelijkheden af te halen
Prijzen
Budget €Menu 45
Voorgerecht €8,5 tot €15
Hoofdgerecht €13,5 tot €16,5
Nagerecht €8,5 tot €12,5
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 18:00 tot 22:00
di van 18:00 tot 22:00
wo gesloten
do van 18:00 tot 22:00
vr van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 16:30 tot 21:30

Over Toque Tok

Als Roger Van Damme zijn schouders zet onder een kippenrestaurant, dan zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het was niet de bedoeling dat Roger Van Damme, bekend van het Antwerpse lunchrestaurant Het Gebaar, in een kippenrestaurant zou stappen. Maar zie, toen ondernemer Peter Scholiers hem advies vroeg voor een nieuw concept, werd hij vennoot in het project. Toque Tok, de naam van het restaurant, kreeg hij cadeau van zijn vriend Studio 100-baas Gert Verhulst. De toque staat voor koksmuts en geeft aan dat het hier niet om een gewoon kiekenkot gaat. De zoektocht naar een perfecte kip eindigde bij een kweker in het Oost-Vlaamse Olsene die plantaardig gevoederde kippen van vrije uitloop een langer leven geeft dan een doorsnee braadkip. Voor de bereiding worden de kippen een tiental uren in een lichte pekel gedompeld en ingewreven met een eigen kruidenmengeling. De kippen worden vervolgens aan het spit op de grill bereid. Drie tapas staan op de kaart: pittige kippenvleugels (€ 8,5), Thaise kippenbiefstukjes (€ 9,50) gelakt met een zoeterige saus, en bijzonder geslaagde kipkroketten (€ 9,50), gevuld met sliertjes kip in een luchtige béarnaisecrème. De magneet van het huis is de halve kip aan 't spit (€ 13,50), mals en sappig, met een licht krokante korst. Ik neem er een klassieke sla bij met tomaat, ei en komkommer en een dressing met opnieuw wat zoet (€ 4,25) en uitstekende frieten (€ 4). De nagerechten dragen helemaal de stempel van Van Damme: eitjes gevuld met chocolademousse (puur, melk en karamel) met een zoete dooier van passievrucht (€ 12,50) en de leukste vondst: een spiegeleitje in de pan geserveerd, met pannacotta van citroen, limoen en yoghurt als eiwit en een dooier van passievrucht en mango (€ 10). Als Verhulst de koning van Plopsaland is dan wordt Van Damme de keizer van kippenland.

We kronen Roger Van Damme tot keizer van kippenland

woord Marc Declercq
(8/02/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Toque Tok

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Toque Tok

Provinciale steenweg 371
2627 SCHELLE
Tel: 03/284.00.50

www.toque-tok.com

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden