Brasserie Flor

Brasserie Flor
Kenmerken
Accommodatie terras, bar/lounge
Prijzen
Voorgerecht €5,50 tot €18,50
Hoofdgerecht €13,90 tot €31
Nagerecht €7 tot €10
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 21:00
di van 11:00 tot 21:00
wo van 09:00 tot 21:00
do van 11:00 tot 21:00
vr van 11:00 tot 21:30
za van 11:00 tot 21:30
zo gesloten

Over Brasserie Flor

Eind januari opende Brasserie Flor in een oude boerderijschuur op het kerkplein van Beerse. Het robuuste interieur met een inkomdeur in staal en glas, tafeltjes van ruw hout en een met zwart betegelde open keuken bewijzen meteen dat hier iemand met gevoel voor smaak aan het werk geweest is. In de open keuken spot ik allerlei fancy toestellen een sterrenzaken waard. Dit zou wel eens een bijzonder interessante avond kunnen worden. Een eerste blik op de kaart is nogal teleurstellend, de gerechten passen eerder in een ouderwetse taverne. Wordt het tomatensoep, spaghetti bolognaise of een slaatje geitenkaas? Zucht! Niks tegen simpele kost die lekker klaargemaakt is - maar mag het alsjeblief een tikkeltje spannender? Ik kies uiteindelijk voor een correcte garnaalkroket en krijg een knapperig gefrituurd korstje met een smaakvolle vulling. Mijn tafelgenoot heeft iets minder geluk. Het meest creatieve voorgerecht blijkt een oudbakken taco te zijn met guacamole die amper te zien is met het blote oog, verlepte ijsbergsla en tomatensalsa die verdacht lijkt op een dipsausje uit een potje. Gelukkig is er nog de wijn. Een Belgische pinot noir uit het Limburgse Aldeneyck. Aangezien de green egg staat te lonken en er op de kaart een aparte passage aan de kwaliteit van het boeuf d'ennal gewijd is, kies ik voor een ribeye. Vreemd wel dat er in het groene Beerse toch gekozen wordt voor rundvlees uit de Ardennen. Het bloed gutst uit het vlees bij de eerste snede: het heeft duidelijk niet genoeg gerust. Dan heeft de bereiding in een green egg niet veel zin en wordt het vlees toch droog. De bearnaisesaus is gelukkig wel geweldig. Mijn gezelschap heeft opnieuw pech met de gekonfijte eendenbout met linzen. De aardappelchips horen volgens de vriendelijke ober niet zo te druipen van het vet, dus vragen wij ons af of het normaal is dat de linzen doordrongen zijn van azijn? Elke zaak heeft beginnersfouten, maar hier is een volledige ommezwaai in de keuken de enige remedie.

Alleen een volledige ommezwaai in de keuken kan deze zaak nog redden

woord Marlies Beckers
(22/02/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasserie Flor

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 5
 
  3/5

 
  5/5

Stijn Smetsers - 5/05/17 12:24

Gezellig en authentiek kader, levendige sfeer door open keuken, goed gekozen interieur, vriendelijke bediening en reeds meerdere malen heerlijk gegeten. Toffe en gevarieerde kaart, aangevuld met leuke suggesties. Zelf fan van de boeuf d'ennal van de big green egg.... absolute aanrader!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

el - 10/04/17 15:50

niet overtuigend, aarzelende bediening, zeer slechte accoustiek, daarenboven gestoord door een aantal tooghangers die het voor de restaurantgebruikers onmogelijk maakten om nog te converseren. gepresenteerde gerechten -buiten het voorgerecht - gebrek aan creativiteit .

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

leen - 12/03/17 14:13

Ben hier ondertussen meerdere malen geweest en steeds zeer correct en vriendelijk bediend en lekker gegeten. Niet alles hoeft gecompliceerd en ingewikkeld te zijn... Schandalig dat culinaire reporters beginnende zaken onmiddellijk bezoeken.Geef zaken een half jaar de tijd.. En als Marlies Beckers haar werk goed had gedaan, dan had ze geweten dat het bedrijf 'Boeuf d'Ennal" geleid wordt door Kempische ondernemers. Dus helemaal niet zo raar dat hiervoor werd gekozen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  3/5

Van Wuytswinkel Frank - 1/03/17 12:58

Wie moet je geloven ? Uw magazine of de mensen die alleen maar positieve kritiek geven. Iemand is niet eerlijk.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jan roelants - 24/02/17 12:07

Mooi kader: modern meets classic Lekker gegeten: Ribeye = excellent Sympathieke, no nonsense, frisse bediening

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Brasserie Flor

Pastoriestraat 1B2
2340 BEERSE
Tel: 014/74.78.65

brasserieflor.be

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden