The Village

Aziatisch, Japans

The Village
© The Village
Kenmerken
KeukenAziatisch, Japans
SpecialiteitVis, Zeevruchten
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Sharing menu (2 personen): € 25
Voorgerecht €7 tot €20
Hoofdgerecht €12 tot €56
Nagerecht €8 tot €
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 18:00 tot 22:00
do van 18:00 tot 22:00
vr van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 18:00 tot 22:00

Over The Village

David Lim kwam ooit als 'sans papiers' uit Maleisië in ons land. Door hard werk en bakken vakkennis is hij hier in België uitgegroeid tot een veel gevraagde cateraar van Aziatische snackfood, met nu dus ook een eigen restaurant. Meneer Lim is al meer dan 30 jaar actief in ons land. In de jaren 80 was hij souschef van Carrousel, het allereerste fusionrestaurant van Antwerpen. Daarna werkte hij onder meer in Liangs Garden, in het Antwerpse Hiltonhotel en tot vorig jaar in Ozzo Sushi & Lounge in het Vander Valk hotel in Beveren-Waas. En sinds 2013 heeft hij dus een eigen cateringbedrijf, gespecialiseerd in Aziatische snackfood. Om maar te zeggen dat Lim geen kleine jongen is als het op Aziatisch koken aan komt. In januari opende hij in alle bescheidenheid een eigen restaurant op het Antwerpse Zuid: je loopt er zo voorbij. Ook binnenin is de inrichting eenvoudig. Hier telt gewoon wat op het bord komt. Dat is eerst kroepoek van rijstpapier met zwarte sesam en tempura van nori: originele hapjes. De gestoomde gyoza - flinterdunne deegpakjes gevuld met gemalen kip en scampi met Chinese bieslook - daarna smaken subtiel, door hun zachte kruiding die de ingrediënten niet overheerst. Zelden krijg je trouwens zo'n verse gyoza op je bord. De 'kip yakitori', oftewel met sesam gelakte botermalse kip, kan ik dippen in een zoetzure saus en een nogal pikant-zure saus van zwarte rijstazijn. Met sushi heeft Lim een heel eigen repertoire opgebouwd. Zijn 'Chef's Choice 16', een gemengd assortiment sushi, wordt vergezeld van enkele plakjes voortreffelijk verse sashimi van zalm en tonijn. De nigiri sushi, rijstplakjes belegd met tonijn of zalm, is een klassieker en smaakt zuiver en vers. Die nigiri met rosbief biedt verrassend veel diepgang. Ik proef ook urimaki sushi, inside-out rolls met krab en avocado, bedekt met wasabi-kaviaar, en met rivierkreeft en appel, bedekt met sesamzaadjes. Hebben die even een breed smaakpallet, zeg. Enkel de sushi met scampi gebakken in tempura zijn wat plomp. Voor de Maleisische pannenkoeken was jammer genoeg geen gaatje meer vrij. Dat is voor volgende keer, want bij deze meester kom ik terug.

Bij deze meester kom ik terug

woord Marc Declercq
(29/03/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over The Village

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over The Village

buurt: Het Zuid
Verschansingstraat 39
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 0476/86.35.71

https://www.facebook.com/the-village-antwerpen-1041625549280562/

meer Aziatisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden