Gå Nord

Internationaal

Gå Nord
© Alexandre Van Battel
Kenmerken
KeukenInternationaal
Accommodatie airco, terras
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00

Over Gå Nord

Het nieuwe Gå Nord vinden we in het voormalige koetshuis aan het Antwerpse Park Spoor Noord. Op die prachtige locatie wordt hopelijk ook prachtig gekookt. Met zijn hoge plafonds, bakstenen muren, betonvloer, groen fluwelen ziteiland, ruwhouten tafels en zichtbare buizen verenigt het gebouw oud en nieuw volgens de Japanse wabi-sabi filosofie, waarin schoonheid wordt gevonden in vergankelijkheid en imperfectie. De initiatiefnemers van het project zijn Nicolaj Kovdal, de man achter Fiskebar en Osterbar, en zijn kok Sven Wille. In de open keuken staat de jonge chef Timothy Tynes die in Amsterdam opgroeide, Indonesische familie heeft en via hen deze en andere oosterse keukens in de vingers kreeg. Cocktails worden gemixt door de Deen Jonas Skovhus die daarvoor een flink aantal meters bar ter beschikking heeft. Ik prikkel mijn appetijt met het De Koninck testbrouwsel nr 5. Op de website worden à la carte gerechten aangekondigd, maar die zijn er blijkbaar nog niet. Dan maar het viergangenmenu (€ 52), maar zonder dessert. Kan dat? Zonder meerprijs krijg ik de vier hartige gerechten van het vijfgangen menu (€ 62) aangeboden. Dat zint me wel. Het eerste bord is volgestouwd met een veelheid aan ingrediënten in allerlei vormen: een blokje en een schijfje gemarineerde rauwe makreel, crème van gerookte makreel onder een zwarte algengelei, ijs van dashi, schuimpjes, algen en dashisaus. Stuk voor stuk perfect op smaak, maar het geheel gaat de mist in. Het tweede bordje oogt eenvoudiger en heeft ook meer evenwicht: buikspek met gegaarde schijfjes, pittige chutney en geroosterde pitten van butternut pompoen, postelein en jus van ibericovarken. In het derde gerecht speelt de chef zijn Indonesische smaken goed uit: perfect gegaarde, gelakte kabeljauw, met kroepoek van garnalen en dotjes pittige crème van bomboembali (een Indonesisch kruidenmengsel, red.), rolletjes gebrande prei en schuimig smaakvol soepje van soto ajam (kippenbouillon, red.). De 4 (!) grijze garnaaltjes erbij brengen weinig bij aan het geheel. Met 'pluma', het vetrijke nekvlees van het Ibericovarken in het vierde gerecht is het duidelijk dat de foodcost hier beperkt is. Twee plukjes gestoofde boerenkool, een dotje crème van zwarte look en enkele bereidingen rond parmezaan - twee kroketjes, crumble en saus - vullen de plompe bereiding verder aan. Gå Nord is zeker een van de mooiste restaurants van Antwerpen en de keuken is inventief. Maar de chef moet leren schrappen. Meer doordachte combinaties en vooral meer verfijning zouden de gerechten deugd doen.

Inventieve keuken, maar de chef moet leren schrappen

woord Marc Declercq
(29/03/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Gå Nord

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Ann - 8/04/17 14:55

Helemaal niet eens met de recensie. Zijn hier al 2x geweest (laatste keer zelfs met groep van 11) en het was elke keer top. Kwaliteit was subliem, smaken zaten perfect, mooie verfijnde presentatie en zeer vriendelijke bediening. Dit zou 5* moeten krijgen wat mij betreft

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Gå Nord

buurt: Dam
Hardenvoort 5
2060 ANTWERPEN (2060)
Tel: 04/68.41.42.43

www.ganord.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden