Resto Fourchette

nieuw Belgisch-Frans

Resto Fourchette
© Fourchette
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €11,50 tot €16,20
Hoofdgerecht €15,50 tot €32,50
Nagerecht €7,50 tot €8,50
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 22:00
di gesloten
wo gesloten
do van 11:00 tot 22:00
vr van 11:00 tot 22:00
za van 11:00 tot 22:00
zo van 11:00 tot 22:00

Over Resto Fourchette

Het moet voor de bewoners van Grobbendonk even wennen geweest zijn, maar in voormalig café In de Sporting eet je sinds enkele maanden ook côte à l'os. Niet getreurd, want pintjes drinken aan de toog kan nog altijd bij het nieuwe Resto Fourchette. De sfeer is uitgelaten op deze hoogdag. De Ronde is net afgelopen en dat kan de akoestiek niet verbergen (zo'n 79,5 decibel). De kaart is beperkt, met een mix van klassiekers en eenvoudige gerechten. Dat verraadt dat de chef met verse producten werkt en er wellicht alleen voor staat. Maar ze is vinnig, want aan het begin van de avond komt chef Elise Defryn zelf de suggesties van melklam en speenvarken toelichten. Puur lentevlees! Ik word meteen verrast door een frisse salade van verse geitenkaas die mooi contrasteert met bitterzure pompelmoes en gezouten Italiaanse ham (€ 14,50). Oh zo eenvoudig, maar oh zo lekker. Het beslag van de verse kibbeling van kabeljauw is krokant en toch luchtig. Dat dompelen we in huisbereide tartaarsaus waarin citroen ontbreekt (€ 8,50). Eenvoudige gerechten die correct bereid zijn? Dat doet me al uitkijken naar het hoofdgerecht. Een vrolijke Elise schept het versneden melklam van een houten plankje op onze borden (€ 65 voor 2). De kleine portie is mals en rosé. Maar vanaf dan gaat het bergaf. Wat is er in hemelsnaam met de lentegroenten gebeurd? Geel-bruine plat gekookte stukjes romanesco, prei en courgette drijven in een bad van olie. De aardappelgratin is veel te droog en de vleesjus die het geheel wat smeuïger zou kunnen maken, is waterachtig. Intussen wordt de wijn lustig bijgeschonken en stijgt het gebulder aan de toog. Ik wil het dessert eigenlijk skippen, maar ik word overtuigd om een café glacé te delen. En dat mag je letterlijk nemen. Ik mag een coupe met twee bollen te zoet mokka-ijs overgieten met een kannetje koffie (€ 8,50). Als ik voor datzelfde bedrag correct bereide verse kibbeling krijg, verwacht ik toch iets uitdagender dan koude koffiesoep.

Na de correcte voorgerechten gaat het bergaf

woord Marlies Beckers
(26/04/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Resto Fourchette

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Resto Fourchette

Astridplein 13
2280 GROBBENDONK
Tel: 014/50.04.00

restofourchette.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden