Danieli Zuid

Italiaans

Danieli Zuid
© Danieli Zuid
Kenmerken
KeukenItaliaans
Accommodatie airco, terras, tuin
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €16,50 tot €21
Hoofdgerecht €16,50 tot €42
Nagerecht € tot €
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 22:00

Over Danieli Zuid

Het voormalige restaurant Hippodroom transformeerde tot een bijhuis van het restaurant Danieli Il Divino. De gerechten zijn identiek als in het moederhuis, net als enkele kelners, maar nieuwe wagens rijden net iets beter. Met Danieli Il Divino heb ik geen goede verhouding. De combinatie van een slordige keuken en arrogante kelners was me de omweg naar Park den Brandt in Wilrijk niet meer waard. Ik heb me nog even laten verleiden toen er nieuwe eigenaars introkken die het pand een broodnodige opfrissing gaven, maar ook toen slopen er nog te veel slordigheden in zaal en keuken. En nu zit ik terug in Danieli, maar nu in hartje Antwerpen met zicht op het Museum voor Schone Kunsten, en het bevalt me. De kelners zijn joviaal en vriendelijk en wat ik op mijn bord krijg is van goede kwaliteit. Als dat maar zo blijft. Danieli Zuid, want zo heet het nieuwe bijhuis, is onderdeel van de Shrimp Tempura Groep, uitbaters van onder meer de restaurants Umami en Velvet Lounge, enevenementenruimtes als Kasteel Den Brandt en De Shop. Vorig jaar namen ze het restaurant Hippodroom over en gaven het een mediterrane injectie als stille overgang naar wat komen zou. Het interieur is nagenoeg ongewijzigd, met rood velours, zwart leder, natuurhout en koper die voor een warme luxueuze sfeer zorgen. Het overdekt terras aan de straatkant en de binnentuin achteraan zijn aantrekkelijke extra's. De kaart is net dezelfde als die van het moederhuis, inclusief het aanbod pizza's en is een synthese van het klassieke Italiaanse keukenrepertorium. Ik start met Parmigiano di melanzane (€ 16,50) die op een goed warm bord wordt geserveerd: laagjes aubergine afgewisseld met een kruidige tomatensaus met broodkruim en parmezaan in de oven gegratineerd. Dit is Italiaanse comfortfood met smaken die voldoende diepgang hebben. Dat geldt ook voor risotto, als die volgens de regels van de kunst is bereid. Ik ga de chef niet meteen kussen, maar zijn romige risotto al gamberi (€ 26) is perfect: smeuïge, nog knapperige rijst, gekookt in een goed op smaak gebrachte schaaldierenbouillon met perfect gekuiste en gegaarde scampi. Met deze nieuwkomer zal de concurrentie tussen de Italianen op het Zuid wel wat scherper worden.

Scherpe concurrentie voor de Italianen op het Zuid

woord Marc Declercq
(26/04/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Danieli Zuid

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Sonja Van Gulik - 12/09/17 11:07

Super vriendelijke bediening, en overheerlijk eten!!!.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Danieli Zuid

buurt: Het Zuid
Leopold De Waelplaats 10
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 03/248.52.52

www.danieli-zuid.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden