Ernest

Belgisch

Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras, ontbijt, kindvriendelijk
Prijzen
Budget €ontbijt op zaterdag en zondag
Voorgerecht €5 tot €14
Hoofdgerecht €13 tot €21
Nagerecht €5 tot €8
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 11:00 tot 21:00
do van 11:00 tot 21:00
vr van 11:00 tot 21:00
za van 09:00 tot 21:00
zo van 09:00 tot 21:00

Over Ernest

Smaakvolle klassiekers uit de Belgische keuken aan zachte prijzen

Ernest is een volkse bistro in het oude centrum waar de man enthousiast bedient en de vrouw klassiekers uit de Belgische keuken op het bord brengt. De Antwerpse Hoogstraat is een gezellige mix van winkels, cafés en restaurants. Nieuwkomer Ernest past volledig in de sfeer van de straat: een keuken zonder chichi die grasduint in de populairste gerechten van onze Belgische keuken zoals stoofvlees met witloofsalade (€16), vol-au-vent met gemengde salade €16,50), steak tartaar (€16) of fish and chips van schartongfilets (€17). Er wordt ook gemikt op de passanten met een iets kleinere honger met onder meer Caesar salade (€13), spaghetti bolognaise (€14), diverse snacks en broodjes en, tussen 14 en 17 uur, pannenkoeken. Het restaurant wordt uitgebaat door twee partners die keuken en zaal voor hun rekening nemen. Terwijl de man vlot en informatief bedient, zie je zijn vrouw supergeconcentreerd aan het werk in de open keuken. De inrichting is dat van een klassieke bistro met houten tafeltjes met gietijzeren onderstel, stoelen van gebogen hout, houten lambriseringen en suggestiegerechten die op een schoolbord zijn geschreven. Garnaalkroketten maken me altijd nieuwsgierig. Zijn ze in huis bereid of niet? De man is duidelijk: niet! Ze komen van een ambachtelijke producent en ze zijn gelukkig degelijk: met een brosse korst en een licht lopende vulling met knapperige grijze garnalen. Gefrituurde peterselie en een mengsel van krokante sla horen erbij (€14). Een van de suggesties is waterzooi van vis (€19) en die valt of staat met de gaartijden van groenten en vis. Hier domineert het vakmanschap van de kok: een romige visbouillon, stuk voor stuk correct gegaarde scampis, sliptongen, zeebaars en mosselen, krokante wortelen en selder en perfect gare aardappelen. Deze waterzooi is een omweg waard. Dat geldt ook voor het restaurant: voor de zachte prijzen en de smaakvolle bereidingen.

woord Marc Declercq
(31/05/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Ernest

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Ernest

buurt: Historisch centrum
Hoogstraat 54
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 03/226.23.35

www.ernestbistro.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden