Món

Belgisch-Frans

Món
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, tuin, bar/lounge, eigen parking, kindvriendelijk, aangepast voor andersvaliden
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €10 tot €20
Hoofdgerecht €18 tot €35
Nagerecht €9 tot €11
Visa MasterCard PIN
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 18:00 tot 22:00

Over Món

In het 19de-eeuwse koetshuis van Hof ter Beke opende de tweede vestiging van Món. De menukaart is identiek, maar het verbouwde kasteel biedt een enorme meerwaarde. Món maakt deel uit van Salons van Edel, een geheel van feest- en eventzalen in het zeven eeuwen oude Hof ter Beke. Het hoort tot de groep die ook de restaurants Lux en Món en de evenementenlocatie Nautiv op het Eilandje uitbaten. Het kasteel ligt verscholen in een groene oase, een wandelpark, tussen de winkelpanden en industriële gebouwen aan de A12. Het verpauperde kasteel en aanpalend koetshuis kregen een grondige renovatie. Een glazen volume verbindt de twee panden en langs de slotgracht werd een strakke glazen galerij gebouwd waar het restaurant een plek kreeg, met zicht op het groen, de eenden en de waterkippen die in het water scharrelen. Limousin rundvlees van de Antwerpse slager Millevaches en afkomstig van de gelijknamige boerderij in Frankrijk, staat centraal. Het wordt bereid in de Josper, een combinatie van houtskoolgrill en oven van Spaanse makelij. De parking aan de rand van het domein is overvol. In het kasteel is een receptie aan de gang, maar in het restaurant zijn slechts enkele tafels benomen. We nestelen ons in de galerij met zicht op de slotgracht. Ik start de maaltijd met een portie gegrilde seizoensgroenten (€ 14): knapperige en sappige bloemkool, courgette, aubergine, wortel, paprika en tomaat, afgewerkt met Parmezaanschilfers. Van de twee kroketten van rivierkreeft (€ 17) ga ik niet plat liggen: een te harde korst en een erg lopende vulling waarin het ver fietsen is om een stukje rivierkreeft te ontwaren. De smaak van de bisque is wel correct. Bij de hoofdgerechten is een bijgerecht of een aardappelbereiding naar keuze in de prijs begrepen. Een kloeke entrecote van Limousin (€ 34) komt perfect à point op het bord, vergezeld van een gemengd slaatje met krokante groenten, gebakken friet en een vers geklopte bearnaisesaus van uitstekende kwaliteit. Sappig gegaarde kabeljauw (€ 23) wordt gecombineerd met een Italiaans garnituur van gesmolten mozzarella, tomaat en pesto, met gegrilde groenten en friet. Er is nog plek voor dessert: vers gedraaid vanille-ijs met chocolade en slagroom (€ 10) vormen een mooie dame blanche. En een correct gemaakte panna cotta met coulis van bosbessen (€ 10). De vriendelijke en attente bediening en de aantrekkelijke omgeving zijn de kers op de taart.

Limousin rundvlees en Josper houtskoolgrill staan centraal in gerenoveerde Hof ter Beke

woord Marc Declercq
(28/06/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Món

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Huys nadia - 29/09/17 16:42

Schitterende lokatie eten net iets anders vriendelijk rustig top

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Món

Terbekehofdreef 13
2610 WILRIJK
Tel: 03/870.40.60

www.restaurantmon.be/eten-bij-mon-edel-2

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden