Eskobar

Wereldkeuken

Eskobar
Kenmerken
KeukenWereldkeuken
SpecialiteitGrill
Accommodatie kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €6 tot €6
Hoofdgerecht €9 tot €16
Nagerecht €1,50 tot €7,50
Bancontact
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30
do van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30
vr van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30
za van 17:30 tot 21:30
zo van 11:30 tot 13:30 en van 17:30 tot 21:30

Over Eskobar

De burger is out in hip fingerfoodland, in with the hot 'haute' dog. Maar dat is buiten Bart Dierckx gerekend, die in hartje Geel het bekende fastfood origineel op de kaart zet. Bart en zijn vrouw Kristin lieten zich inspireren door talloze reizen en serveren je wat zij echt lekker vinden. Binnenstappen doe je niet in een zielloze, internationale keten, maar in het voormalige café De Firma van Bart. Zwoel gekleurde planken bedekken één wand van de knusse zaak terwijl een andere muur voorbehouden is voor een gigantische, fleurige muurschildering van een gelaat van een (onbekende) afro dame. Van een instant vakantiegevoel gesproken. Gasten zitten aan houten tafeltjes, wij kiezen voor een zitje aan de lange toog. Op de kaart staan klassieke burgers naast verrassende - zonder van de pot gerukt te zijn - combinaties. Op het krijtbord lees ik suggesties met seizoensgroenten zoals asperges en hippe ingrediënten zoals halloumi. Wij gaan voor de El Mariachi (€ 13), de vegetarische Zwam & Co (€ 10,50) en gulzig (maar ook vooral nieuwsgierig) als we zijn laten we ons ook verleiden door een derde niet-burgergerecht (want als je ook dat op je kaart durft te zetten, moet het ook goed zijn). Dat wordt een rendang (Indonesisch stoofpotje) (€ 16). Hoe mag de burger gebakken zijn? Ik verslik me bijna in mijn Gouden Carolus, het suggestiebier bij mijn gerecht. Dat is van een trip naar de V.S. geleden dat ze me dat nog gevraagd hebben bij een burger. En hoewel ik 'm saignant gevraagd heb, komt die toch te doorbakken toe. Op onze vraag wordt hij wel meteen en vriendelijk vervangen door een sappig exemplaar. Dat is niet te fijn van textuur en wordt gecounterd door een lekker briochebroodje waar speels een hamburgerlogo in gedrukt staat. De rundsburgers worden gemaakt van natuurvlees uit het naburige Postel. Frisse guacamole verzacht de pittige jalapeño, terwijl de taco's en gefrituurde uitjes zorgen voor crunch. In de veggie optie valt de portobello redelijk klein uit en zit ook die verstopt in hetzelfde broodje. De toppings van paprikasalsa en walnoten smaken wel heerlijk af. De side dish van tex mex-aardappelen (€ 4) mocht iets krokanter, maar dompelen we wel in zelfgemaakte mayonaise. De rendang is mals, kruidig, maar te zout, en smeuïg in combinatie met de raita (yoghurtsaus). Wie zin heeft in een smakelijke comforthap is hier aan het juiste adres.

woord Marlies Beckers
(28/06/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Eskobar

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Eskobar

Stationsstraat 159
2440 GEEL
Tel: 014/58.58.23

www.eskobar.be

meer Wereldkeuken

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden