de Pro-Portie

Internationaal

de Pro-Portie
Kenmerken
KeukenInternationaal
Accommodatie honden toegelaten, terras, bar/lounge, eigen parking, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €2 tot €8,50
Hoofdgerecht €3,50 tot €10
Nagerecht €2 tot €8
MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 23:00
di van 12:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 23:00
do gesloten
vr van 12:00 tot 00:00
za van 12:00 tot 00:00
zo van 12:00 tot 23:00

Over de Pro-Portie

Heerlijk, een dagje erop uit in de groene rand van Retie. Terwijl je je elektrische fiets oplaadt, nip je van een verkwikkend streekbiertje en peuzel je van een klein gerechtje. Een formule die werkt dachten de vrienden Seppe Verhoeven en Kristof Geboers en ze openden in mei Bistro De Pro-Portie, met uitsluitend kleine porties om te delen (lees: tapa's). Dat idyllische fietstochtje zet ik op mijn almaar langer wordende lijst met 'dingen die ik dringend zou moeten en willen doen', maar het tafeltje op het terras langs de baan doet er niet minder deugd om. Met een mocktail van pompelmoessap (uit een flesje), tonic en rozemarijn (ofte een pomton) (€ 3,50) laten we zes gerechtjes aanrukken. De overheerlijke grote kruidige gehaktballetjes zijn met de hand gerold en bevatten amper brood waardoor ze mals en sappig zijn. De fijne stukjes paprika in de balletjes geven het verse gehakt extra pit en blenden smakelijk met de tomatensaus. Ik wil stiekem nog een (pro)portie bestellen, maar de kibbeling met tartaar (€ 5,50) en de drie kroketjes van ibericoham (€ 5) liggen intussen ook al op tafel te blinken. En die zijn minder, de vier blokjes kibbeling van pollak (vlaswijting) zijn soms te droog en een beetje smakeloos. Niet helemaal verwonderlijk, want de vis is van nature iets droger en minder uitgesproken van smaak dan kabeljauw. En ook van de ibericokroketjes worden we niet echt warm. Het is ook maar dankzij de naam dat ik weet dat er ham inzit. De joviale Kristof fluistert me toe dat ze beide laten bereiden. Maak ze voortaan toch maar beter zelf met dezelfde passie als je gehaktballen en je krijgt een winner van formaat. Het 'hoofdgerecht' van sappige en getrancheerde Australische kogelbiefstuk met pijpajuin (€ 10) smikkelen we wel in één keer naar binnen en on the side smullen we van smeuïge patatas bravas (€ 4), klassiek bereid met de schil er nog aan, maar o zo lekker, en een tempura van iets te harde zoete aardappel en courgette (€ 3). Zalig met een fris pintje erbij. Ik gluur snel nog even binnen in het voormalige café. Comfortabel, zonder pretentie. Meer moet dat soms niet zijn.

Comfortabele zaak zonder pretentie met tapa's om te delen

woord Marlies Beckers
(6/09/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over de Pro-Portie

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Bequet - 23/09/17 20:04

Zeer vriendelijke en leuke bediening, prima kaart en lekker eten zeker een aanrader of je nu alleen of met meerdere bent, in de Pro-portie is het steeds top.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over de Pro-Portie

Brand 57
2470 RETIE
Tel: 014/73.71.03

www.depro-portie.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden