U-Antwerp

Frans, Fusion

U-Antwerp
Kenmerken
KeukenFrans, Fusion
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco, terras, ontbijt, bar/lounge, kindvriendelijk
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €15 tot €32
Hoofdgerecht €21 tot €38
Nagerecht €10 tot €10
American Express Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 07:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 23:30
wo van 07:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 23:30
do van 07:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 23:30
vr van 07:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 00:30
za van 07:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 00:30
zo van 07:30 tot 00:00 en van 00:00 tot 23:30
voorlopig maandag gesloten

Over U-Antwerp

Met veel toeters en bellen werd het project U-Antwerp aan het Antwerpse Eilandje aangekondigd. Twee-sterrenchef Viki Geunes en mediafiguur Hans Otten bieden de toerist en de Antwerpenaar een unieke combinatie van een luxeverblijf in een B&B gecombineerd met een hoogstaande keuken. Vol verwachting ga ik het restaurant proefondervindelijk testen. U-Antwerp biedt drie verschillende belevingen: een foodbar, restaurant en een lounge. Daarnaast zijn er vijftien hotelkamers beschikbaar met elk hun eigen, unieke stijl. Ik concentreer me op het eetgebeuren. We nemen het aperitief op het ruime terras met zicht op het MAS en de jachthaven. Ik bestel een fles witte wijn, Paul Jaboulet, Viognier, een druivensoort die nu zeer populair is. Ik proef een uitbundig bouquet van fruit in mijn glas (€ 32). We krijgen de kaart overhandigd en hebben meer dan voldoende keuze: hapjes om te delen bij het aperitief, verrassende en vernieuwende combinaties van voorgerechten, zoals kalfs-fijn gesneden-ansjovis-kwartelei-artisjok-basilicum (€ 17) of bij de hoofdgerechten kabeljauw-clam chowder-venkel-gesmolten tomaat-basilicum (€ 27). We starten met twee hapjes, goujonettes-tartaar-limoen (€ 10) en ganzenlever-gepekelde groenten-toast (€ 16). De gefruite, gepaneerde visreepjes zijn mooi goudbruin en krokant, het sausje past hier perfect bij. De ganzenlever is een mousse die samen met een flinterdun toastje heerlijk wegsmelt in de mond, een perfecte start. Het interieur heeft een rustige en comfortabele uitstraling door de natuurlijke kleuren en de verschillende schildertechnieken, hier is niets op aan te merken. We hadden onze gerechten al op het terras besteld en krijgen even later onze voorgerechten. Tegenover mij zie ik krab-appel-curry-shiso-rettich (€ 21). Een fijne combinatie van een krabslaatje met een subtiele curry-emulsie, de krokante groenten werken het geheel af. Ik proef van tonijn-oester-nori-mierikswortel-venkel (€ 18). De tonijn is in carpaccio versneden, onderaan bevinden zich de krokante groentjes en twee kraakverse oesters, het lichtzoute komt van de tonijnvlokken, mooi. Na een correcte wachttijd worden onze hoofdgerechten ingezet. Mijn partner proeft van spaghettini kreeft met armoricainesaus en burrata (€ 32). Het staartstuk is zichtbaar, de rest van de kreeft is onder de pasta vermengd. Qua smaak is alles correct. Ik geniet van grietfilet met groene asperges, comtékaas en schaaldierenbearnaise (€ 33). Een visgerecht dat zeer mooi oogt en een verfijnde smaak geeft. Enige minpunt: het afruimen van de tafel kan eleganter. Dit neemt niet weg dat ze ons hier nog dikwijls gaan zien!

Stijlvol ingericht restaurant met eigenzinnige gerechten

woord Dirk De Schutter
(4/10/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over U-Antwerp

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over U-Antwerp

buurt: Het Eilandje
Nassaustraat 42
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 03/201.90.70

www.u-antwerp.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden