Tapta

Belgisch-Frans

Tapta
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Prijzen
Voorgerecht €12 tot €16
Hoofdgerecht €18 tot €34
Nagerecht €7 tot €9
MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 11:30 tot 17:00
do van 11:30 tot 17:00
vr van 11:30 tot 17:00
za van 11:30 tot 23:00
zo van 11:30 tot 17:00

Over Tapta

Magalie Verbaet (ex-Ossip) is terug en hoe! In de kunstgalerie van haar vader kokkerelt ze sinds kort in een open keuken lichte, originele en verrukkelijke gerechtjes bij elkaar. Terwijl ik op een vriendin wacht voor de lunch, neem ik rustig de tijd om de minimalistische ruimte in me op te nemen. Een lange witte bank en slechts enkele tafels. Alles is wit, maar dankzij de verschillende materialen en het uitzicht op de galerie voel ik me instant tot rust komen in de drukte van de stad. Alsof alle zorgen even worden weggezogen en je je enkel en alleen nog maar hoeft te focussen op je bord. Ik steek van wal met zoete sappige watermeloen, verse gepelde tomaten, basilicum én krokant gebakken stukjes beuling die nog smeuïg zijn vanbinnen (€ 15). De zoete watermeloen is een waanzinnig frisse en atypische vervanger van de klassieke appelmoes en het geheel wordt perfect geblend met een yoghurtdressing. Ik ben een beetje droevig als de laatste hap in mijn mond verdwijnt. Ook mijn tafelgenote wil liever niet delen. Met moeite ontfutsel ik een hapje überverse burrata met venkel, geroosterde paprika, zwarte olijf en sinaasappelzeste (€ 15,50). Dezelfde pure smaken zijn ook massaal aanwezig in het hoofdgerecht. De sappige Txogitxu entrecote met lekker korstje dompel ik in een emulsie van traag gegaarde zoete ui, combineer ik met gestoofde rode ui die me bijna aan rode kool doet denken en smikkel ik naar binnen met gepofte aardappel (€ 34). En net zoals er in het esthetisch verantwoorde interieur geen overdaad is, ligt er ook niks te veel op de borden. Elke smaak van elk ingrediënt brengt Magalie volledig tot zijn recht. Wanneer de oprecht vriendelijke ober ons toevertrouwt dat de bramen en frambozen vers geplukt zijn uit de tuin ligt de keuze voor de tartelette met bosvruchten voor de hand (€ 8,50). Het krokante kruimeldeeg countert mooi met de hemels zachte griesmeelpudding en ook hier zijn de fris zure en zoete smaken perfect gedoseerd. Uit de boxen klinkt 'Take a walk on the wild side'. Het wordt wat glazig in mijn ogen. Bij Tapta wil ik elke dag wel komen wandelen.

woord Marlies Beckers
(4/10/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Tapta

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Tapta

Mechelsesteenweg 64A
2018 ANTWERPEN (2018)
Tel: 03/369.37.35

www.tapta.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden