Bistro Nobis

Belgisch

Bistro Nobis
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie tuin, eigen parking, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €5,50 tot €17,50
Hoofdgerecht €12,50 tot €24,50
Nagerecht €5,90 tot €11,50
MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 21:30
di gesloten
wo van 11:30 tot 21:30
do van 11:30 tot 21:30
vr van 11:30 tot 21:30
za van 11:30 tot 21:30
zo van 11:30 tot 21:30

Over Bistro Nobis

In Oostmalle opende het jonge koppel Andra en Lowie een bistro zonder pretentie, met keukenklassiekers en iets gastronomischere opties. In de zaak die op een voormalige tearoom lijkt met vage art-deco-elementen, hangt er op zaterdagavond een erg joviale sfeer. Een grote tafel waar kinderen al van ijsjes aan het likken zijn domineert de zaal. Oudere opgeklede koppels die hier iets komen vieren, zitten naast vriendengroepjes waar het bierflesje op tafel staat. Diezelfde mikmak aan impulsen zie je ook op de kaart. Bitterballen en croques staan er naast eendenborstfilet en speenvarken. Ik mis een beetje focus en vermoed dat er nog op veilig gespeeld wordt door de chef. Bied alles aan, dan kun je zeker niks verkeerd doen... We gaan mee op dat elan. De 'krokant gebakken kalfszwezeriken' vormen een mooi bordje, maar zijn helaas niet zo krokant als ze beloven (€ 17,50). Ook van de flinterdunne rode bietjes hoef ik geen textuur te verwachten en de gebakken beukenzwammen zijn dan weer iets te veel doordrenkt met olie. Globaal mist dit voorgerecht fraîcheur om het boeiend te houden. De steak tartaar met verse frieten is dan weer wel zalig gekruid (€ 18,50). Hij is voor een deel al bereid, maar met de extra kappertjes, ui en peterselie kun je 'm nog pimpen zoals je wilt. Geen rauw, maar een gepocheerd ei (mijn persoonlijke voorkeur) zorgt voor smeuïg comfortfood om van te likkebaarden. Aan de overkant komt er zelfbereide ravioli op tafel. De favoriet van velen, maar een uitdaging om deze goed te krijgen. Ook hier springt de vulling van champignon en truffel er niet uit, waardoor het geheel gedomineerd wordt door de saus en het gerecht na drie happen ietwat eentonig wordt. En het is opnieuw de meer Dagelijkse Kost-optie die voor een ommezwaai zorgt op het einde. De huisgemaakte brownie met een bolletje bourbon vanille-ijs smaakt bovengemiddeld lekker. Goede chocolade, niet droog en een verrassende beet dankzij de crunchy hazelnoten. Ons advies? Ga voor de eenvoudige bereidingen en laat de chef de gastronomische gerechten nog verder op punt zetten. Dan beleef je hier een ongelooflijk gezellige avond.

woord Marlies Beckers
(4/10/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bistro Nobis

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Bistro Nobis

Herentalsebaan 30
2390 OOSTMALLE
Tel: 03/434.25.37

www.bistronobis.be/contact

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden