Baraque Friture

Belgisch

Baraque Friture
Kenmerken
KeukenBelgisch
Accommodatie terras, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht € tot €
Hoofdgerecht €2,40 tot €10,50
Nagerecht €4,50 tot €5,90
Visa MasterCard PIN
Openingsuren
ma van 17:00 tot 00:00
di van 17:00 tot 00:00
wo van 17:00 tot 00:00
do van 17:00 tot 00:00
vr van 17:00 tot 00:00
za van 17:00 tot 00:00
zo van 17:00 tot 00:00

Over Baraque Friture

'Ceci n'est pas une friture' staat in neonletters boven de toog vermeld. Baraque Friture is dan ook geen klassieke frituur, maar een buurtrestaurant waar klassiekers uit de Belgische keuken mét frieten worden geserveerd. Baraque Friture is een nieuw project van de bedenkers van Otomat, het heavenly pizzarestaurant met vestigingen in Antwerpen en Gent. Daarvoor lagen ze mee aan de wieg van Ellis Burger, dat ze aan een vennoot overlieten. Frituursnacks zal je hier niet vinden, wel klassieke Belgische kost zoals stoofvlees van West-Vlaams rood rund met Triple d'Anvers bier (€ 9), balletjes in tomatensaus en selder (€ 8), vol-au-vent van la Belle Flamande kip (€ 8,5), Butchers Sausages op basis van kalf- en varkensgehakt met mout, gestoofd in Vedett IPA, met rode kool en bloedsinaasappel (€ 8,5) of ook ribbetjes met oosterse lak en sesamzaad (€ 10). De vleesgerechten worden niet ter plaatse gemaakt maar komen uit het atelier van slagerij De Laet-Vanhaver. De vegetarische falafels (€ 8) zijn van de hand van Greenway en de kibbelings (€ 9) van Jean Sur Mer. Het interieur van het pand is dat van een veredelde barak, maar wel met eersteklas materialen. Muren en plafond zijn kunstig bekleed met houten panelen en metalen roosters. In het midden staat een lange tafel met houten krukjes en tegen de muur drie tafels voor twee personen. Naast de toog, aan de straatkant, is een uitgiftevenster waar je frieten en gerechten kan afhalen. Dit 'restaurant' moet het eerste worden van een nieuwe keten. We proefden van een groot (€ 2,40) en groter pak (€ 2,90) frieten, knapperig gebakken met smeuïg interieur, die in hun kartonnen puntzak tot de laatste friet krokant bleven. Een sappig gebakken half haantje (€ 10,50) werd geserveerd met een zachte currydressing, koriander en lente-uitjes. Daarbij een slaatje van witte kool (€ 3) met sultanarozijnen en mayonaise van Tierenteyn (€0,90). Kip marengo (€ 9,25), een stoofpot van kip met rivierkreeftjes en tomaten, mist wat pit. Als afsluiter verschijnen er vers gebakken hartvormige wafeltjes bestrooid met bloemsuiker (€ 5,90). Madame Nero zou trots zijn.

woord Marc Declercq
(4/10/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Baraque Friture

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  5/5

 
  5/5

Brigit - 14/10/17 22:24

Top!!!!!!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Karen - 14/10/17 11:18

Top concept!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Winters-Manso - 7/10/17 10:36

Heel lekker gegeten, Vriendelijk personeel, ook nr de kinderen toe. Wij waren met n grote groep en hebben elk iets anders genomen om zo goed als alles te kunnen proeven. T was allemaal zeer geslaagd, ook goedgekeurd door onze Buitenlandse gasten! T afhaalluikje aan de zijkant en de frieten in een puntzak zorgt voor velen wat nostalgie... Ze hebben voor een modern interieur gekozen dat tochgezelligheid en warmte uitstraald.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Baraque Friture

buurt: Het Zuid
Marnixplaats 10
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 03/284.21.21

www.baraquefriture.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden