FRANQ

nieuw Belgisch-Frans

FRANQ
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie airco, terras, tuin, ontbijt, bar/lounge, hotel
Prijzen
Voorgerecht €23 tot €30
Hoofdgerecht €31 tot €44
Nagerecht €12 tot €15
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00

Over FRANQ

Restaurant Franq van het gelijknamige nieuwe boutiquehotel kan pronken met Tim Meuleneire, een chef met een Michelinster op zijn actief. Hij kookt alsof hij ze terug wil. Hier mag je geen drempelvrees hebben. Om het restaurant te bereiken moet je eerst door de chique lobby, een boog maken langs de centraal opgestelde zitmeubelen, dan linksaf en ondertussen opletten voor het trapje. In het imposante 19de-eeuwse bankgebouw huisde vroeger de Crédit National Industriel waarvan de kluizenzaal nog een stille getuige is. Vroeger rustte hier het geld, nu de wijn. Het restaurant werd, net als de rest van het gebouw, in een elegante hedendaagse stijl ingericht met respect voor de neoklassieke elementen. De open keuken is het terrein van Tim Meuleneire en zijn team. Meuleneire werd eerste kok van België in 2010, een jaar nadat hij in Stabroek met zijn kompaan Wouter Van Tichelen De Koopvaardij had opgstart. Ze sleepten er een Michelinster in de wacht, maar overleefden de economische crisis niet. Daarna vinden we hem in brasserie Fou d'Or in Nieuwpoort. In Franq trekt hij de kaart met verfijnde Belgisch-Frans geïnspireerde bereidingen. A la carte zijn er per gang zo'n 6 gerechten te kiezen, waarvan de prijzen het middensegment overstijgen. Ik kies voor het viergangenmenu met de vergezochte naam 'ontdekkingskluis' (€ 65). Het zit al vanaf de eerste hap goed door de keuze van topproducten, de gelaagde smaakcombinaties en de perfecte gaartijden. Coquille uit Dieppe wordt even om en om gebakken zodat het uiterst malse vlees met de zoet/zilte smaak overeind blijft. Crème, chips en gebakken schorseneer en flinterdunne stukjes spek van Duroc varken verdiepen de smaken. Traag gegaarde zalm ligt boven een reep pastinaak met ernaast partjes clementijn, gepofte kastanjes, postelein en saus van clementijnen. Als hoofdgerecht fijne sneetjes fazantborst met puree van knolselder, een minuscuul stronkje licht aangezuurde witloof, blokjes knapperig gefrituurde polenta en een licht zoete Albufeirasaus met room en port. Als dessert een moderne versie van peer Belle Hélène, met crème van peer, vanilleijs, stukjes peer en chocolade. Het onthaal en de bediening gebeuren met charme en efficiëntie.

woord Marc Declercq
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over FRANQ

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over FRANQ

buurt: Historisch centrum
Kipdorp 10-12
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 03/555.31.80

www.hotelfranq.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden