De Wingerd

nieuw Belgisch-Frans, Vlaams

De Wingerd
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Vlaams
Accommodatie terras, tuin, ontbijt, brunch, eigen parking, kindvriendelijk
Prijzen
Voorgerecht €12,50 tot €18,50
Hoofdgerecht €20 tot €36
Nagerecht €12 tot €15
MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 11:30 tot 00:00
do van 11:30 tot 00:00
vr van 11:30 tot 00:00
za van 11:30 tot 00:00
zo van 11:30 tot 00:00

Over De Wingerd

Van ijssalon - met Eddy ijs als streekproduct - tot gastronomisch restaurant. Yes, we can. The American Dream bestaat ook in Vorselaar. Meer bepaald in De Wingerd waar Pieter Coomans sinds deze zomer de keuken runt en de klassieke brasseriekeuken een stevige boost geeft met uitschieters van suggesties. Na een bloedstollende rit door the middle of nowhere zonder straatverlichting bereik ik feilloos een knusse fermette (dank u Waze). Via het gigantische terras (bucket list zomer, check!) beland ik in de landelijke brasserie van de zaak. Het restaurantgedeelte is enkel open op drukke avonden en wordt tegen het voorjaar van 2018 helemaal vernieuwd, vertelt een super enthousiaste gastvrouw Jolien Laenen me. Jolien is de dochter van de eigenares en vriendin van Pieter. De nieuwe wind waait in elk hoekje van de zaak. De terugrit al indachtig laat ik me graag verrassen door een (iets te zoete) alcoholvrije cocktail op basis van gember en ginger ale. Een trend die ik maar niet genoeg kan toejuichen. Van zodra ik het eerste hapje zie en oppeuzel, voel ik tot in mijn kleine teen dat alle registers opengetrokken zullen worden vanavond. De chef heeft niet superveel ervaring en maakte zijn koksschool nog maar begin dit jaar af, maar de ambitie en de goesting is niet weg te cijferen, alsook het gevoel voor smaak niet. De amuse van tartaar van hert met hangop, crumble van lookbrood en rode biet is fris, smakelijk, smeuïg en een lust voor het oog. De risotto als voorgerecht in het menu (€ 39,50) is helaas overgaar, maar de klassieke combinatie met bospaddenstoelen en de niet overheersende truffel smaken verdomd goed. En het wordt nog beter wanneer Jolien zwierig wat Belper Knolle over het gerecht komt schaven. Dat is dus gewoon kei lekkere kaas (en nee, ik wist dat ook niet). Hun signature dish, sappige hazenrugfilet met lekkere beetgare gepofte knolselder, pompoen en raap en wildpoivrade komt met kroketjes. En zoals zo vaak zit het beste vanbinnen. Veenbessen. Het lijkt bijna een kindersurprise. My coffee goes nuts. Geen echte koffie, wel een dessert met - hoe kan het ook anders - huisgedraaid zalig mokka-ijs dat ik wikkel in een spongecake van pistache, dulce de leche, een kaneelkoekje énnnn rice crispies van tonkabonen. Yummm. En hoewel het met de granola, gekaramelliseerde zonnebloempitjes en crème van karamel (en dan vergeet ik wellicht nog iets) een beetje overdadig en ingewikkeld wordt, smikkel ik het toch helemaal naar binnen. Enthousiasme werkt zoals altijd aanstekelijk.

woord Marlies Beckers
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Wingerd

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Wingerd

Vispluk 83
2290 VORSELAAR
Tel: 014/51.50.13

www.dewingerd.eu

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden