Dôme

Frans

Dôme
Kenmerken
KeukenFrans
Prijzen
Voorgerecht €25 tot €38
Hoofdgerecht €35 tot €47
Nagerecht €14 tot €
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
wo van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
do van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 19:00 tot 22:30
zo gesloten

Over Dôme

De Fransman Frédéric Chabert is de nieuwe chef/eigenaar van het restaurant Dôme. Hij verstaat de kunst van het schrappen en brengt veel smaak met slechts enkele ingrediënten. Maar aan de timing én communicatie mag hij nog hard werken. Uit eten gaan moet een feest zijn en mag niet tot ergernis leiden. Mijn avond in Dôme was meer van het tweede dan het eerste. Een volgeboekt restaurant waar de klanten de kans krijgen om à la carte te kiezen, moet je aankunnen. Zowel het keuken- als zaalteam trapten die vrijdagavond op hun adem. Het duurde al een half uur voor ik een wijnkaart kreeg en nog zowat even lang voor mijn wijn op tafel kwam. Tussen mijn aankomst en mijn eerste gerecht zat anderhalf uur. En vervolgens gemiddeld 25 minuten tussen elk van de vijf overige gerechten. Ook de organisatie en communicatie in de zaal liet te wensen over. Een zure sommelier op automatische piloot, een kelner zonder productkennis. Het droeg niet bij tot mijn tafelvreugde. Gelukkig was het eten dat wel. Het eerste gerecht van het zesgangenmenu (€ 75) combineerde diverse bietenvariëteiten met een frisse saus van karnemelk en kaviaar. De tweede bereiding, groenten van de Lierse boerderij Ons Logisch Voedsel, bracht beetgare raapjes, bietjes, venkel en zuring samen met een krachtige chorisosaus. Frog, de bijnaam die Engelsen aan Fransen geven, gaf de chef alle eer met gebakken kikkerbillen, goed gedoseerde look en gember, en een crème van waterkers. Parelhoen van Bresse is het hoofdgerecht: een stukje borstvlees, stevig van structuur, met pastinaak, hoorn des overvloeds, een luchtige polenta en romige saus van de jus. Tweemaal dessert, mandarijn en peer, sluit de maaltijd af. Om het vooruit te laten gaan, het liep al tegen middernacht, bestelde ik tweemaal hetzelfde: een verfrissende combinatie van ijs, crème en meringue van mandarijn. De chef kan koken, nu de rest nog.

woord Marc Declercq
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Dôme

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Dôme

buurt: Zurenborg
Grotehondestraat 2
2018 ANTWERPEN (2018)

www.domeweb.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden