Goudt

Frans, Fusion

Goudt
Kenmerken
KeukenFrans, Fusion
SpecialiteitGastronomisch,
Accommodatie airco
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €menu's drie gangen €42,50 - vier gangen €51 - vijf gangen €60 - zes gangen €68
Voorgerecht €16 tot €18
Hoofdgerecht €33 tot €34
Nagerecht €12 tot €16
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 18:00 tot 22:00
do van 18:00 tot 22:00
vr van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 18:00 tot 22:00

Over Goudt

Een nieuw culinair pareltje in Lier laat ik mij vertellen, uitgebaat door een rasechte Zeeuw. Frank Goudt heeft gedurende vijf jaar een restaurant in Middelburg gehad, in het hart van Zeeland. Hij tovert met vernieuwde en gedurfde combinaties, zodat er eigentijdse gerechten op het bord komen. Het is een zondagavond, vele restaurants zijn op dat moment gesloten, maar restaurant Goudt blinkt op een drukke invalsweg naar het centrum van Lier. Al bij het binnenkomen overvalt je de gezelligheid door de verschillende lampen, een sfeervolle plantenmuur, veel houtwerk en het bestek dat goudkleurig is, hoe kan het ook anders. We worden door de gastvrouw vriendelijk ontvangen en mogen een tafeltje kiezen. Door het enthousiasme van de dienster nemen we het huisaperitief: bruine rum, gember en limoensap; een frisse, kruidige en pittige cocktail. Bij zes gangen (€ 68) krijg je bijna de hele kaart voorgeschoteld. Wij geven de voorkeur aan vier gangen (€ 51). Vooraf worden er twee hapjes gepresenteerd: een carpaccio van hert met gepekelde knolselderblokjes en vinaigrettesaus alsook een pompoensoepje met rilette van gerookte vis en balsamico. Twee visitekaartjes die kunnen tellen, vooral het soepje is een echte smaakbom. Ik bestel voor ons beiden een glas witte wijn uit Portugal gemaakt van de arintodruif, Prova Régia (€ 7,50). Een prachtige wijn met frisse zuren en een heerlijk boeket, dit is snoepen. Het eerste gerecht bestaat uit varkenswangetjes met pompoen, eekhoorntjesbrood en mango. De presentatie is mooi. Verschillende notencrumbles wisselen zich af, gecombineerd met traaggegaarde wangetjes die in dit geval zo zacht als boter zijn. Ook de crumble van groene olijven smaakt prima. Het tweede gerecht is een garnalenbisque die opgevrolijkt wordt met geraspte bloemkool en gebakken kabeljauw. Een fijne combinatie waar alle ingrediënten prima verweven zijn tot één geheel. Hier klopt de foodpairing op en top. Ons hoofdgerecht bestaat uit gebakken scholfilet met een duxelle van heerlijke paddenstoelen, jonge pastinaakwortel, aardappelpuree en blanke botersaus. Ik moet wel in herhaling vallen: een ongemeen eenvoudig gerecht, maar zo subtiel van smaak. We eindigen met een zoete zonde, peer met yoghurtijs, karamelcrème en crumble van noten. Een waardige afsluiter van een hemels dinertje zonder weerga, hier gaan we nog van horen. De spreuk 'het is niet al goud wat blinkt' gaat hier niet op, hier blinkt wel het Goudt.

Ongemeen eenvoudige gerechten, maar zo subtiel van smaak

woord Dirk De Schutter
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Goudt

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Goudt

Van Boeckellaan 71
2500 LIER
Tel: 03/430.13.19

www.goudt.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden