Sõma

nieuw Internationaal, Fusion

Sõma
Kenmerken
KeukenInternationaal, Fusion
SpecialiteitGastronomisch,
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €lunchmenu €35
Voorgerecht €20 tot €30
Hoofdgerecht €30 tot €40
Nagerecht €10 tot €15
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 20:30
vr van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 20:30
za van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 20:30
zo van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 20:30
Op maandag, dinsdag en woensdag private dining (min. 6 pers - max. 16 pers)

Over Sõma

Sõma betekent lichaam in het Grieks. Twee jonge chefs waarvan hun reis rond de wereld hun inspiratiebron was. Zij, Adriana, is Belgisch-Grieks, hij, Frederic, is Frans-Colombiaans: als dit kan matchen, dan moeten ze wel eigenzinnige gerechten op de borden kunnen toveren. Pittig detail: Frederic won de Beneluxfinale van San Pellegrino Young Chef 2018. Er is maar plaats voor 16 gasten, het huiskamergevoel is dan ook niet ver weg. Al bij de ontvangst voel je je onmiddellijk thuis: de ontvangst van de gasten, het aannemen van de jassen, uitleg over de gerechten, de juiste wijnkeuze: het gebeurt allemaal met een grote glimlach en vooral met passie. We starten met het huisaperitief, een Belgische gin, Franse tijm, Colombiaanse limoen, Griekse olijfolie, merk je het? Origineel gevonden en goedgekeurd, lekker fris en kruidig (€ 10). Hierbij een lekker gerijpte ham alsook een krulletje kaas. De kaart biedt vier voor-, hoofd- en nagerechten, dus voldoende afwisseling. De prijzen zijn netjes afgerond: € 20 - € 30 - € 10, geen onnodige berekeningen. We maken onze keuze en het duurt niet lang of onze voorgerechten worden geserveerd. Mijn partner proeft van warme Franse oesters met spinazie, Champagnesaus en geroosterde boekweit. Een gerecht met veel smaak! Ik proef van krab, gecombineerd met avocado, citrus en groene kruiden. De begeleidende saus is een fijne jus bereid van de krabschalen. Een smaakbommetje dat de krab uit verlegenheid rood doet kleuren, de kaviaar (€ 10) is hier zeker op zijn plaats. We drinken hierbij een glas witte wijn, Château Gigognan, Viognier 2015 (€ 8). Een fruitige, kruidige topwijn. Intussen zit het restaurant vol en de quatre-mains weet zeker wat doen, alles verloopt keurig en efficiënt. Onze hoofdgerechten bestaan uit een bouillabaisse met roodbaars, look, rodebietenjus en saffraan en staartvis met raapjes, girolle, prei en Harenga (haringeitjes). Twee gerechten die ons zeker kunnen bekoren, zowel qua smaak, afwerking en originaliteit, super! Ik drink hierbij een rode wijn, Domaine Saumaize-Michelin-AOC Macon 2015 (€ 8). Een prachtige Bourgognewijn die perfect bij de vis past. We eindigen met twee nagerechten, tarte tatin met in Calvados gemarineerde appelbolletjes, rozijnen, caramel en een Ferreropraliné gecombineerd met chocolade en mascarpone. Twee overheerlijke afsluiters van een dinertje met passie en kennis van zaken: een fantastische eetervaring.

Toprestaurant in huiskamersfeer met verfijnde gerechten

woord Dirk De Schutter
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Sõma

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Sõma

buurt: Historisch centrum
Wolstraat 33
2000 ANTWERPEN (2000)
Tel: 03/290.04.03

www.soma.restaurant.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden