Entrez

Frans

Entrez
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
KeukenFrans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie airco, terras, tuin
Prijzen
Voorgerecht €12 tot €18
Hoofdgerecht €24 tot €28
Nagerecht € tot €
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
di gesloten
wo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00

Over Entrez

Van twee rijhuizen werd één restaurant gemaakt. We vallen bijna letterlijk via de keuken Entrez binnen. De man die later de maître d'hôtel blijkt te zijn, ontvangt ons op een correcte, vriendelijke manier. Het restaurantgedeelte is trendy ingericht. De verlichting is perfect gekozen, mooie kleurschakeringen en belangrijk, ze hebben hier bewust voor niet te veel gasten gekozen, de tafels geven voldoende ruimte om privacy te garanderen. Op de achtergrond speelt rustige loungemuziek. Het prachtige zuiderterras doet mij hunkeren naar de lente. De tafels zijn keurig gedekt, er wordt een glaasje cava Xenius geserveerd (€6). De beperkte kaart bevat een juist evenwicht tussen vlees, vis en vegetarisch. Ook de voorgestelde suggesties geven een juist beeld van wat de keuken te bieden heeft. We maken onze keuze en ik bestudeer even de wijnkaart. Hier ook een perfect evenwicht tussen Franse, Italiaanse en wereldwijnen. Mijn keuze valt op een Sancerre Tête de Cuvée Les Rochettes 2007. De wijn wordt professioneel voorgesteld. Het is een licht goudgele Sancerre met aangename, fruitige perzikgeuren, finesse en elegantie. Dit is genieten. Als hapje krijgen we tataki van rundvlees met een butternutzalfje, een goede start. Ik proef van een stukje vers brood, olijfolie en grof zeezout, zalig lekker. Onze voorgerechten worden opgediend. Tegenover mij komt een duo van yellow fintonijn in tartaarvorm met koningskrab en sashimi gevuld met prei en frisse komkommer (€18). Het bord is supergroot, de opbouw van het gerecht is mooi. De smaken zijn in evenwicht, de truffelaardappel- en soyageleiblokjes wisselen elkaar af. De ober deelt mee dat je de wasabipasta met een mespuntje moet proeven. Misschien beter een wasabidressing geven om ongelukken te vermijden. Ik krijg een groot bord met daarop gebakken sint-jakobsvruchten op krokante beuling, mousseline van rode biet, gedroogde prosciutto en chorizo en emulsie van Pink Lady (€18). Een mooi uitgebalanceerd gerecht dat prima bereid is. De combinatie met de rode biet is uitstekend, het zurige van de appel komt hier goed tot zijn recht. Na een perfecte wachttijd worden de hoofdgerechten ingezet. Een mooi stukje kabeljauw met parmezaanpuree, rauwe spinazie en groenekruidensaus (€24,50). De vis is iets te gaar, de combinatie uitmuntend. Dit gerecht combineert eenvoud en smaak zoals het hoort. Ik krijg gegrilde grietbot met een emulsie van zongedroogde tomaten en basilicum, laurieraardappelen en Dijonaisesaus (€27,50). Een mooi stukje gegrilde vis scherpt mijn honger aan, mijn smaakpapillen worden verwend. Het bord is mooi afgewerkt, de smaakbalans is uitstekend, een pluim voor de keuken. Tijdens al dat proeven worden we ook door het zaalpersoneel tot in de details verwend. De nagerechtenkaart brengt niks nieuws, ik had ook hier nieuwe smaaktendensen verwacht. We genieten nog na bij een kopje koffie. In deze zaak zit gegarandeerd toekomst.

'Prima keuken en attente bediening, een beloftevolle nieuwkomer'

woord Dirk De Schutter
(17/03/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Entrez

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Entrez

Hoogboomsteenweg 183
2950 Kapellen
Tel: 03/605.60.11

www.entrez.be

toon kaart


meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden