Helios

Koffie, Snoepgoed

Helios
© Greetje Van Buggenhout
Kenmerken
Accommodatie aangepast voor andersvaliden
Openingsuren
ma van 09:00 tot 18:00
di van 09:00 tot 18:00
wo van 09:00 tot 18:00
do van 09:00 tot 18:00
vr van 09:00 tot 18:00
za van 09:00 tot 18:00
zo gesloten

Over Helios

Luilekkerland

Helios in de Statiestraat in Berchem mag zich sinds kort de winnaar noemen van de eerste Gouden Glimlach, een prijs voor de beste buurtwinkel van 't stad. En bij een bezoekje besef je al meteen waarom. De eigenaars Juliette en Feliciano De Luca zijn vriendelijke mensen, die nog de tijd nemen om een babbeltje te doen met hun klanten. Maar ook hun aanbod aan ambachtelijk gebrande koffie, thee, snoep en doopsuiker is overweldigend. We beginnen langzaam te begrijpen hoe Hansje en Grietje zich moeten hebben gevoeld toen ze zich al smullend een weg baanden door het peperkoeken huisje. Het geurt hier ook erg lekker, naar een zachte mix van subtiele kruiden, chocola en verse koffie.
De snoepwinkel ademt een en al traditie. Het is de betovergrootvader van Juliette die in 1925 met de winkel begon, en die nog zelf zijn koffie brandde in de machine die nu in de etalage staat. Ook de inrichting doet aan vroeger denken, met oude, houten kasten tot tegen het plafond en achter de toog donkergroene blikken dozen met thee. Maar de snoepjestoog is pas echte nostalgie. Hier liggen zowaar Mokatines van Roodthooft (oftwel Arabieren), de enige echte Rademaker hopjes, groene jappekes, sneeuwballen en toverbollen. De doopsuiker is dan weer minder retro, met kleine Nijntjes-poppetjes en kleurrijke zakjes die nog dienst kunnen doen als portemonnees. En ook tussen de koffies zitten oude én nieuwe recepten, waaronder Feliciano's Felix Koffie, een zeer sterke mix van Indische bonen.
Wie zich nog afvraagt waarom deze winkel verkozen is tot beste buurtwinkel, moet er dringend eens langsgaan. Of mee gaan vieren op het grote burenfeest van de Gouden Glimlach, op 25 mei, van 15u30 tot 20u. Naast gratis friet en bier kan je ook proeven van de lekkernijen van Helios!

woord Kristin Wuyts
(7/04/2010)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Helios

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Marie-Christine Van Meel - 20/10/17 16:01

Een winkel van top kwaliteit. Dit zijn echte zaakvoeders die de tijd nemen voor hun klant en... kwaliteit verkopen. Helaas verdwijnen zulke oude zaken in Antwerpen. Hopelijk dat Helios nog heel lang zal blijven.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Helios

Statiestraat 13
2600 Berchem
Tel: 03/239.24.54

www.heliosberchem.be

toon kaart


meer Koffie

Meest bekeken shops

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden